5 pontban az 5 hozzávaló blogról - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
5 pontban az 5 hozzávaló blogról komment

5 pontban az 5 hozzávaló blogról

By: szabojucus 2019. május 30.


Először is honna jött a név? Miért is lett 5 hozzávaló?
 

Mert én így főzök. Kevés, de jól átgondolt alapanyagot használok. Keresem a KREATÍV és egyszerű megoldásokat, hogy ne kelljen sok időt a konyhában tölteni, de mégis valami finomság kerüljön az asztalra. Szeretném megmutatni, hogy nem csak az evés, a főzés is lehet ÉLMÉNY. 5 hozzávalóból ez lehetséges!

De milyen értékeket is képviselek én?Mit tartok fontosnak a főzéssel kapcsolatban?
Elmondom 5 pontban.

1. Rövid idő alatt finomat!

A mai felgyorsult világban, család, gyerekek, karrier között lavírozva fontos, hogy megtaláljuk azt a fél órát, amikor mégis valami finomat tehetünk az asztalra.

A felesleges eltöltött időt a konyhában, csak bosszantó és a lehangoló!
Kevesebb és jobban átgondolt hozzávaló választással, az otthoni főzés korszerűsítésével, időt és energiát takaríthatunk meg! Ráadásul kevesebb dolgot is kell a bevásárló kosárban hazacipelni! Mégis mennyivel jobb, ha mi magunk készítjük el a családunknak, mintha megrendeljük vagy gyors ételt fogyasztunk!

2. Élvezd!

Az élvezettel fogyasztott étel felvidít! Az élvezettel elkészített étel finomabb! 
Ne csak az evést élvezzük, hanem a főzést is! Soha nem elpazarol időnek éljük meg a konyhában eltöltött időt, hiszen ez lehet akár feltöltődés is! Kiélhetjük kreativitásunkat, és azonnali pozitív visszajelzéseket gyűjthetünk be a család tagjainktól!

3. Legyen egészséges!

A jól megválasztott alapanyagokkal, és a korszerűbb főzési eljárásokkal észrevétlenül csempészhetünk egészséges ételeket az asztalra. Ami finom az nem feltétlenül egészségtelen. Sőt sokszor egy tönköly tészta, vagy egy mandula tejszín sokkal ízletesebb. Használjunk bátran egészséges, reform alapanyagokat, és ha kellőképpen kreatívak vagyunk, akkor a család is hamar belátja, hogy ezek nagyon finomak.
Számomra nagyon fontos, hogy mit teszek a családi asztalra, hiszen az egészséges étkezés nem csak divat, hiszen az vagy, amit megeszel!

4. Fontos a család és hagyomány!

Nekem a legemlékezetesebb családi pillanatok mind terített asztalhoz vagy közös étkezéshez kötődnek. Nagymama nyújtotta a rétes tésztát, sütötte farsangkor a fánkot, palacsintaevő versenyt rendeztünk az unokatestvéreimmel. Másik nagymamámnál pedig a nagy családi ebédeknél, déli harangszó után már kanalazni kellett az első kanál húslevest. Este 7-kor pedig mindig együtt vacsoráztunk otthon. Ezek a szokások tinédzserként bosszantónak tűntek, de most hogy már saját családom van, egyre jobban látom a közös étkezéseknek fontosságát.

A régi, családi hagyományok mai, modern formában öntése fontos a számomra. Vannak receptjeim nagymamámtól és anyukámtól egy kockás füzetbe leírva, amiket csak bizonyos alkalmakkor sütök, és amiktől ünnep az ünnep! Új receptekkel pedig saját hagyományokat teremtünk! A hétköznapokban a közös reggelik és vacsorák foglaljak keretbe a napjainkat, és a legfontosabb dolgokat mindig az asztalnál beszéljük meg.

5. Szerezd be helyben!

Nagymamám egyik tanácsa az élethez: „Kislányom, bárhol élsz a világban, mindig legyen egy jó hentesed!”
Egy jó hentestől, egy helyi zöldségestől, friss és jó minőségű alapanyagokat szerezhetünk be, és sokszor nagyon jó tanácsokkal látnak el bennünket, hogy épp mit érdemes venni, és hogyan érdemes elkészíteni.

Ha a helyi kereskedőktől vásárolunk, biztosak lehetünk benne, hogy frissebb és megbízhatóbb árut kapunk, és még a környezetünket is támogatjuk!

jucuska-november_039.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9614870064
süti beállítások módosítása