Most hogy tényleg beköszönt az ősz, eljött a krémlevesek ideje. Mert nincs is jobb annál, mint este hazaérve, egy tányér meleg finomsággal bevackolni magunkat egy meleg pléd alá!
Ez a krémleves nagyon hamar elkészül, szóval nem lehet kifogás, hogy nincs kedvem a konyhában állni. A zöldségket hazafelé meg tudod venni. Ha nincs kedved még mérni sem kell, mert "szemre" kiválaszthatod a hozzávalókat. A főzésben pont ez a jó, ellentétben a sütéssel, hogy nem mindig számítanak a pontos mennyiségek. Szóval a zöldségeket, nem muszáj lemérned. Csak beszaladsz a boltba és a kosáradba teszed a hozzávalókat. (Azért a precíz olvasóimnak odaírtam mennyiégeket, de ha kicsit kevesebb, kicsit több sem lehet majd elrontani!)
Az egyetlen különlegesebb hozzávaló a Bazsalikomkertes zsályás sóvirág! Ez az 5 hozzávalós (Parajdi só, Maldon só, körömvirág, zsálya, menta) lila-narancs-zöld és fehér színékben pompázó sóvirág igazi gourmet fogássá varázsolja majd az egyszínű, fehér krémlevesedet. Érdemes beszerezni, mert sok ételt köztük, a tejszínes ételeket, krémleveseket, vörös húsokat és sült zöldségeket feldobhattunk vele. Hamarosan több üzletben is megvásárolható lesz, például a másik boltban, a Pohárszék Bor & Kávéban vagy a Gourmet Basketben, de addig is ha szeretnétek, én is segíthetek a beszerzésében! ;)
Fehér krémleves sóvirággal
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 db nagyobb (kb. 20 dkg) zellergumó
- 1 db nagyobb (kb. 10 dkg) fehérrépa
- 1 nagyobb vagy két kisebb (kb. 10 dkg) burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 kávéskanál Bazsalikomkertes zsályás sóvirág
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- nagy vágódeszka
- kés
- lábas
- fakanál (vagy föggőknek, mint én szilikonlapát)
- botmixer
- kávéskanál
Elkészítés:
1. Pucoljuk meg, majd mossuk meg a zellert, a fehérrépát és a krumplit. Vágjuk őket minél kisebbre, hogy minél hamarabb megpuhuljanak. A fokhagyma gerezdeket is pucoljuk meg, de őket nem kell felvágni.
2. Tegyünk minden hozzávalót a sóvirágon kívül a lábasba és öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi. Főzzük 10-15 percig, amíg megpuhul minden.
3. Ekkor vegyük le a tűzről, és egy botmixerrel pépesítsük az egészet. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a kívánt leves állagot.
4. Kis csészékben tálaljuk a sóvirággal megszórva.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Cecília Tapasztó 2017.09.17. 11:37:38