Hoztam Nektek egy egyszemélyes ebéd receptet leveles tésztával, paradicsommal, fűszeres olajjal és olvadt kecskesajttal. És 6. hozzávalóként egy jó nagy adag rukkola mehet a tetejére, mert úgy 1/2 kg nyers zöldséget jó lenne megenni egy nap.
Elég sok helyen jött már velem szembe ez a fordított lepény, leginkább édes változatban. Ki szerettem volna már próbál, de nekem ez a sós verzió jutott elsőre eszembe.
Az ízesítésről a Behring Manufaktúra isteni ízesített napraforgómagból készült hidegen sajtolt, rozmaringgal, fokhagymával és borssal ízesítette olaja gondoskodott, amit még egy kevés fokhagymával turbóztam fel.
Fordított lepény kecskesajttal és paradicsommal
Elkészítési idő: 10 perc + 15-20 perc sütés
HOZZÁVALÓK (1 főre):
- 1/3 csomag leveles tészta
- 2 kicsi paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kecskesajt
- 1 ek ízesített napraforgóolaj
Tálaláshoz:
- 2 marék rukkola
Elkészítés:
Egy sütőálló edényt kibélelek sütőpapírral.
Elosztom az olajat két részre, egymástól távolabb a papíron.
Ráteszem a szeletelt fokhagymát és paradicsomot, megszórom a reszelt sajttal és mehet rá a téglalapra vágott leveles tészta.
Az oldalait villával lenyomkodom. A tetejét bevágom, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt, aranybarbára sütöm.
Azonnal, melegen tálalom, egy lapáttal megfordítom és a tetejére rukkolát halmozok.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.