Fordított lepény kecskesajttal és paradicsommal - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Fordított lepény kecskesajttal és paradicsommal Szólj hozzá!

Fordított lepény kecskesajttal és paradicsommal

By: szabojucus 2024. április 08.

Hoztam Nektek egy egyszemélyes ebéd receptet leveles tésztával, paradicsommal, fűszeres olajjal és olvadt kecskesajttal. És 6. hozzávalóként egy jó nagy adag rukkola mehet a tetejére, mert úgy 1/2 kg nyers zöldséget jó lenne megenni egy nap.

forditott-lepeny-5-hozzavalobol.JPG

Elég sok helyen jött már velem szembe ez a fordított lepény, leginkább édes változatban. Ki szerettem volna már próbál, de nekem ez a sós verzió jutott elsőre eszembe.

Az ízesítésről a Behring Manufaktúra isteni ízesített napraforgómagból készült hidegen sajtolt, rozmaringgal, fokhagymával és borssal ízesítette olaja gondoskodott, amit még egy kevés fokhagymával turbóztam fel. 

Fordított lepény kecskesajttal és paradicsommal

Elkészítési idő: 10 perc + 15-20 perc sütés

HOZZÁVALÓK (1 főre):
- 1/3 csomag leveles tészta

- 2 kicsi paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kecskesajt
- 1 ek ízesített napraforgóolaj

Tálaláshoz:
- 2 marék rukkola


Elkészítés:
Egy sütőálló edényt kibélelek sütőpapírral.
Elosztom az olajat két részre, egymástól távolabb a papíron.
Ráteszem a szeletelt fokhagymát és paradicsomot, megszórom a reszelt sajttal és mehet rá a téglalapra vágott leveles tészta.
Az oldalait villával lenyomkodom. A tetejét bevágom, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt, aranybarbára sütöm.
Azonnal, melegen tálalom, egy lapáttal megfordítom és a tetejére rukkolát halmozok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szabó Jucus (@szabo.jucus) által megosztott bejegyzés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5618359955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása