Pirított Gombás Szendvics Borsócsírával - '7 nap, 7 szendvics' és a 'Receptek Magamnak' sorozat - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Pirított Gombás Szendvics Borsócsírával - '7 nap, 7 szendvics' és a 'Receptek Magamnak' sorozat Szólj hozzá!

Pirított Gombás Szendvics Borsócsírával - '7 nap, 7 szendvics' és a 'Receptek Magamnak' sorozat

By: szabojucus 2024. szeptember 25.

Ezt a pirított gombás szendvicset egy könnyű reggelinek szánom, de halkan megsúgom, hogy egy marék friss salátával ebédnek is tökéletes választás.

piritott_gombas_szendvics_borsocsiraval-5-_hozzavalobol.JPG

Elindítottam egy új sorozatot a TikTok oldalamon, amelyben minden nap egy új szendvicset hozok nektek! A 7 nap, 7 szendvics sorozatban ugyanaz az alap minden szendvicshez – teljes kiőrlésű pirítós és cottage cheese – de a feltétek mindig változnak. A szendvicsek közül van zöldséges és gyümölcsös, így garantáltan mindenki talál valami izgalmasat a reggelekhez! Az összes szendvics videós formában megtalálható a TikTok oldalamon, így ha részletesen szeretnéd látni az elkészítésüket, érdemes ott követni az eseményeket.

Ez a szendvics azonban nemcsak a 7 nap, 7 szendvics sorozat része, hanem a Receptek Magamnak sorozatom 17. epizódja is. A Receptek Magamnak sorozatban olyan ételeket mutatok be, amelyeket kifejezetten magamnak készítek el. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szabó Jucus (@szabo.jucus) által megosztott bejegyzés

Az az igazság, hogy sok mindent megszerettettem már a családommal, de egy dolgot nem sikerült: a gombát. Mivel a gombás ételeket a család nem igazán kedveli, ezeket legtöbbször csak magamnak készítem. Ha pedig magamnak főzök, akkor nincs megállás: a borsócsírából is mehet rá bőven!

Pirított Gombás Szendvics Borsócsírával

7 nap, 7 szendvics – 2. rész, Receptek magamnak sorozat 17. rész

Hozzávalók (1 főre):
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 2 evőkanál cottage cheese
- 100 g gomba (például csiperke)
- 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
- borsócsíra a tetejére

Elkészítés:

1. Pirítás: Melegítsd fel a serpenyőt, tegyél bele egy kevés olívaolajat, tedd bele a kenyeret és a felszeletelt gombát. Pirítsd meg mind a két oldalukat.

2. Fokhagyma ízesítés: Szórd meg a fokhagyma granulátummal, és egy kevés sóval.

3. Kenés: Kend meg a kenyeret cottage cheese-zel.

4. Tálalás: Halmozd a pirított gombát a megkent kenyérre, és tegyél rá sok-sok borsócsírát.

Tipp: 

Bármilyen csírát használhatsz, de ha ezeket nem szereted, akkor csak szórd meg a szendvicset friss, aprított petrezselyemmel. Mert valami zöld azért kell rá, úgy lesz tökéletes az íze!
 

Ez a szendvics gazdag, földes ízvilágú, a borsócsíra pedig frissességet és ropogósságot kölcsönöz neki. Ha te is szereted a gombát, ez a szendvics garantáltan a kedvenced lesz!

Ha pedig érdekel a többi 6 szendvics receptje, akkor keresd fel a TikTok vagy az Insta oldalamat!

7-nap-7_szendvics_sorozat_szabo-jucustol.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9318499296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása