Körtés, hagymás csirkesült 5 hozzávalóból - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Körtés, hagymás csirkesült 5 hozzávalóból Szólj hozzá!

Körtés, hagymás csirkesült 5 hozzávalóból

By: szabojucus 2014. március 05.

550_csirke-kortevel-es-hagymaval-5hozzavalo.jpg

A gyors ételeknek szerintem két típusa van. Az egyik, amikor 15-20 perc alatt varázsolunk komplett menüt az asztalra. A másik, mikor 30-50 perc alatt készül el az étel, de az előkészítés csak 5 perc, és után már a sütő végzi helyettünk a munkát. 

Körtés, hagymás csirkesült az utóbbi kategóriába tartozik. Hazaérve pár perc alatt előkészíthetjük, s míg sül marad idő az házi munkákra, a gyerkőcök házi feladatára, vagy egy jól megérdemelt zuhanyra.

Körtés, hagymás csirkesült


Elkészítés idő:
5 perc előkészítés, 45 perc sütés

Hozzávaló (4 fő részére):
- 4 nagy csirkecomb
- 3 lilahagyma
- 15 gerezd fokhagyma
- 4 körte
- 1 dl fehérbor

Szükséges eszközök:
- egy nagy jénai
- alufólia
- egy kis kés

Elkészítés:
1.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk, és szép sorba a jénaiba fektetjük.

3. A körtét megmossuk és cikkekre vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket nem kell megpucolni, mert sokáig tartana, és amúgy is izgalmas, mikor a tányérunkon nyomjuk ki a héjából a krémesre sült fokhagymát.   

4. A körtét, a hagymát és a fokhagymát szépen elrendezzük a jénaiban a hús mellett, ráöntjük a bort, lefedjük alufóliával, és mehet a sütőbe.

5. 35 perc múlva vegyük le az alufóliát, ennyi idő elég megpárolódjon minden. Tekerjük fel a sütőt 220°C-ra és pirítsuk szép ropogósra a húst.

 ui.: Mielőtt bárki jelezni! Igen, a sót nem számoltam bele az 5 hozzávalóba, mert annak mindenki konyhájában lennie kell. Legalábbis remélem! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr345844562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása