A gyors ételeknek szerintem két típusa van. Az egyik, amikor 15-20 perc alatt varázsolunk komplett menüt az asztalra. A másik, mikor 30-50 perc alatt készül el az étel, de az előkészítés csak 5 perc, és után már a sütő végzi helyettünk a munkát.
Körtés, hagymás csirkesült az utóbbi kategóriába tartozik. Hazaérve pár perc alatt előkészíthetjük, s míg sül marad idő az házi munkákra, a gyerkőcök házi feladatára, vagy egy jól megérdemelt zuhanyra.
Körtés, hagymás csirkesült
Elkészítés idő: 5 perc előkészítés, 45 perc sütés
Hozzávaló (4 fő részére):
- 4 nagy csirkecomb
- 3 lilahagyma
- 15 gerezd fokhagyma
- 4 körte
- 1 dl fehérbor
Szükséges eszközök:
- egy nagy jénai
- alufólia
- egy kis kés
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
2. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, besózzuk, és szép sorba a jénaiba fektetjük.
3. A körtét megmossuk és cikkekre vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket nem kell megpucolni, mert sokáig tartana, és amúgy is izgalmas, mikor a tányérunkon nyomjuk ki a héjából a krémesre sült fokhagymát.
4. A körtét, a hagymát és a fokhagymát szépen elrendezzük a jénaiban a hús mellett, ráöntjük a bort, lefedjük alufóliával, és mehet a sütőbe.
5. 35 perc múlva vegyük le az alufóliát, ennyi idő elég megpárolódjon minden. Tekerjük fel a sütőt 220°C-ra és pirítsuk szép ropogósra a húst.
ui.: Mielőtt bárki jelezni! Igen, a sót nem számoltam bele az 5 hozzávalóba, mert annak mindenki konyhájában lennie kell. Legalábbis remélem! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.