Holnap reggel vegyetek friss spenótot a piacon!
Itt egy újabb kedvenc tojáslepényem a cukkinis, édesburgonyás után. A spenótot amúgy is nagyon szeretem, főleg sok-sok fokhagymával. Ebben a receptemben pedig imádom, ahogy a sült fokhagyma szeletek, friss spenóttal és a krémes tojással keverednek.
Na jó, én megéheztem. Szóval holnap reggel én is veszek egy újabb adag spenótot! :)
Spenótos tojáslepény
Elkészítés idő: 25 perc
Hozzávaló (4 fő részére):
- 20 dkg friss spenót
- 6 tojás
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 10 dkg sajt (én parmezánt használtam, de mindenki válasszon ízlése szerint)
Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- vágódeszka
- egy kés
- sajtreszelő
- sütésálló füles serpenyő, ha ez nincsen akkor egy sima serpenyő és alufólia
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra felül sütésre vagy grillezésre.
2. Mossuk meg a spenótot, és vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre.
3. A tojásokat verjük fel, és keverjük bele a tejszínt és sózzuk meg.
4. A serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, dobjuk bele a fokhagymát és pirítsuk meg. Tegyük rá a spenótot, és pároljuk, amíg kicsit össze nem esik. Öntsük rá a tojást és süssük addig, míg az alja el nem kezd egy kicsit barnulni, és a teteje még lágy. Zárjuk el a serpenyő alatt a lángot, és reszeljük a lepény tetejére a sajtot.
5. Tekerjük be alufóliával a serpenyőnk nyelét, ha nem sütésálló, és tegyük be a sütőbe. Nem kell sok idő neki, míg szép ropogós barnára nem sül a tetején a sajt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.