Egy hét olaszországi nyaralás, és pár nap plusz pihenő utána újra jelentkezem. Még az olasz konyha hatása alatt vagyok, ami az elkövetkező pár bejegyzésemen is érezhető lesz! De gondolom, ezt nem bánjátok? :)
Íme az első és kihagyhatatlan, 5 hozzávalós, klasszikus olasz étel, a caprese. Szerintem ez az egyik legjobb nyári ebéd, mert könnyű és nagyon gyorsan kész!
Caprese
Elkészítés idő: 5 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 10 dkg mini mozzarella
- 15 dkg koktélparadicsom
- 3 nagy levél bazsalikom
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecetkrém
Szükséges eszközök
- kés
- tányér
Elkészítés:
1. A paradicsomokat megmossuk, egyből a tányéron negyedekre vágjuk (ne koszoljunk össze egy vágódeszkát, legalább azt sem kell elmosogatni).
2. A mozzarellákat félbe vágjuk, mehetnek a paradicsomokhoz.
3. A bazsalikomleveleket megmossuk, és kis darabokra tépkedjük.
4. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal, és a balzsamecetkrémmel.
5. Aki szeretné megsózhatja egy picit, de a nélkül is isteni!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.