A sárgabarackról a legtöbbeteknek édes süteményféle jutott eszébe, mikor a Facebook-on megkérdeztem Mi a kedvenc sárgabarackos ételetek?. Pedig a sárgabarack húsokkal, ragukban, vagy salátákban is nagyon finom, de készíthetünk belőle sós süteményt is.
Ebben a tekercsben az a jó, hogy könnyen elkészíthető, és a VB meccsek közben is könnyen fogyasztható! ;)
Sós sárgabarackos tekercs 5 hozzávalóból
Elkészítés idő: 40 perc
Hozzávalók (20 szelethez):
- 1 csomag leveles tészta
- 40 dkg sárgabarack
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg dió
- 5 szelet szárított sonka
Szükséges eszközök
- robotgép
- vágódeszka
- kés
- nagykanál
- nagykés
- kancsó forró vízzel
- sütőpapír
- tepsi (30*40 cm)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 210 °C fokra.
2. A diót és a kecskesajtot aprítsuk apróra robot géppel. Nem kell krémesre, lent a képek között látjátok, milyen legyen.
3. A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyan.
4. A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, terítsük ki, és szép sorban tegyük rá a sonka szeleteket. Szórjuk rá diós, sajtos keveréket, majd végül szép sorban helyezzük rá a barackokat. Tekerjük fel jó szorosan a tekercset. Forró vízbe mártott késsel vágjunk kb. 1 cm vastag szeleteket, és a késsel helyezzük a sütőpapírral kibélel tepsibe.
5. Tegyük a meleg sütőbe, és 25 perc alatt pirítsuk ropogósra
ui.: a leveles tésztával gyorsan dolgozzunk, mert hamar meglágyul és a felszelt tekercseket nehéz lesz szépen a tepsibe tenni. Például a fotózásra való várakozás, kifejezetten nem tesz jót a tésztának! :D
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.