Egy hónap nyár csend után újra jelentkezem. Sok minden történt júliusban, balatoni nyaralás, itthoni családi pihenés, és én egy több hetes méregtelenítő kúrát is megcsináltam, de erről majd egy másik posztabn kicsit részletesebben! :) Szóval most újult erővel térek vissza az éterbe! Apropó, Nektek hogy telt a július?
Ebben a bolondos augusztusi időben, jól esik ha legalább a tányérról egy kis napsütés köszön vissza ránk. Ezért ehhez a tésztához mindenképpen napérlelte (saját kertből, erkélyről, megbízható piaci kofától vásárolt) paradicsomot használjatok!
Paradicsomos-balzsamecetes tészta
Elkészítés idő: 20 perc
Hozzávalók (2 fő részére):
- 10 dkg pancetta vagy húsos szalonna
- 10 gerezd fokhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 20 dkg fusilli tészta
Szükséges eszközök:
- fazék
- serpenyő
- fakanál
- kés
- vágódeszka
- szűrő
Elkészítés:
1. A tésztafőzéshez feltesszük a vizet.
2. A pancettát csíkokra vágjuk, és a serpenyőbe elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
3. Megmossuk a paradicsomokat, mindegyik tetejére egy x-et vágunk, és amikor a víz felforrt, beledobjuk pár percre. Amint a héja kezd elválni, kivesszük, és hűlni hagyjuk. A vízbe sót szórunk, és belerakjuk a tésztát főni.
4. A paradicsom héjét eltávolítjuk, a húsát negyedekre vágjuk, a megpirult fokhagymára és pancettára dobjuk és 2 percig sütjük. Lezárjuk alatta a tüzet, beleöntjük a balzsamecetet.
5. Amikor a tészta megfőtt, összekeverjük a szósszal és azonnal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2014. júliusi számában is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Gadling 2014.08.09. 13:47:31
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.08.14. 09:37:24
Szia,
A 10 gerezd nem elírás, tényleg annyival készült. Érdemes megkóstolni, mert bár szokatlan a mennyiség, de nagyon finom!
Jucus
Gadling 2014.08.14. 09:55:49
Egyszer ki fogom próbálni így is.
Köszi!