Ha követtek az Instagramon, akkor a képeimről láthattátok, hogy a múlt hétvégét Milánóban töltöttem. Ez a pár nap pihenés nem csak testileg töltött fel, hanem újabb inspirációkat kaptam a főzéshez. Imádom, ahogy az olaszok az ételekkel bánnak. Mindegy milyen étterembe mentünk be, mindenhol finomat ettünk, a legjobb alapanyagokból.
Nem csak a rizottók, a tészták, vagy az édességek voltak finomak, hanem az szendvicsek is. Megérkezésünk reggelén a gép landolása után beestünk az első utunkba kerülő kávézóba. Hamar "törzsvendégekké" váltunk, mert a következő három napból kettőben itt reggeliztünk, és az utolsó indulás előtti szendvicsünket is itt ettük meg.
Szóval a legfinomabb reggeli szendvics, ahogy ők csinálták dugig van pakolva sonkával és friss zöldségekkel, és finom, ropogós croissant-ból készül!
A legfinomabb reggeli szendvics
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 friss croissant (én a Brótpékségben vettem, de már sok helyen lehet kapni finomat)
- 2 dkg vaj
- 5 dkg/3 nagy szelet főtt sonka (csak is jó minőségű olasz)
- 1 kisebb paradicsom
- 3 dkg bébispenót
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
Elkészítés:
A serpenyőt tegyük fel melegedni. Vágjuk félbe a croissant, és kenjük meg a vajjal. A vajas felével tegyük a forró serpenyőbe, és pirítsuk meg. Tegyük bele a sonkát, a hajszál vékonyra vágott paradicsomot, és a bébispenót, és azonnal együk meg! :)
Ha kíváncsi vagy, melyik a második legfinomabb reggeli szendvics, akkor holnap reggeli is kattints a blogra! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.