Már nagyon vártam a tavaszt és a friss, zöld spenótlevelek megjelenését a piacon. Sokan nem szeretik, mert a rossz emlékű, menzás főzelék jut eszükbe róla pedig, rengetek finom étel készíthető belőle. Csirkemellel, fokhagymával, ropogós leveles tésztába burkolva egy kis dijoni mustárral megbolondítva isteni tavaszi vacsorát készíthetünk belőle.
Spenótos csirkebatyuk
Elkészítési idő: 20 perc előkészítés + 30 perc sütés
Hozzávalók (4 batyuhoz):
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg spenót
- 1 csomag friss leveles tészta
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 4 gerezd fokhagyma
Szükséges eszközök:
- zöldségmosó
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- villa (vagy ha van húsvilla)
- fakanál
- tányér
- tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. A spenótot mossuk meg, és hagyjuk, hogy a víz lecsepegjen róla.
3. A csirkemellet vágjuk hosszában négy egyforma darabra, sózzuk meg. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük félre hűlni.
4. A spenótot öntsük a hús után a serpenyőbe, és pár percig pároljuk, amíg kicsit össze nem esik, de a színe még szép zöld marad. Közben pucoljuk meg a fokhagymát, és vágjuk apróra.
5. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát, és egy éles késsel vágjuk négy részre (külön sütőpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják). A csirkét kenjük be egyenletesen a mustárral, fektessük a tésztára, szórjuk meg a fokhagymával, halmozzuk a tetejére a spenótot, és kicsit sózzuk meg. Először fogjuk össze tészta sarkait, és így formáljunk négy kis batyut. Nem baj, ha a tetején marad egy kis rés, mert ezen könnyedén tud majd a gőz távozni. Tegyük a meleg sütőbe, és 30 perc alatt süssük szép ropogósra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.