Most hogy itt a jó idő, és lekerülnek a vastag göncök, érdemes lesz odafigyelni, hogy mit vacsorázunk. Pár könnyű salátavacsora receptet hozok Nektek a következő napokban, amik nemcsak finomak és gyorsan elkészíthetőek, de még kímélőek is! Íme az első, az egyik kedvencem, sok friss kaporral!
Kapros-zöldséges rizssaláta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg rizs
- 1 kígyóuborka (25 dkg)
- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika (15 dkg)
- 1 kisebb szál póréhagyma (15 dkg)
- 1 csokor friss kapor
Szükség eszközök:
- lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés
Elkészítés:
1. Egy lábasban forrósítsunk fel egy evőkanál olaj, öntsük bele a rizst, pirítsuk folyamatos keverés mellett fehéredésig. Öntsük fel 2,5-szeres mennyiségű vízzel. Fedjük le, és közepesen lángon főzzük, amíg megpuhul, kb. 20 percig. Időnként keverjük meg, és ha szükséges pótoljuk a vizet.
2. Közben mossuk meg a zöldségeket. A kígyóuborkát és a kaliforniai paprikát vágjuk 0,5*0,5 cm-es kockákra, a póréhagymát vágjuk hosszában 4 felé, majd szeleteljük fel. A kaprot aprítsuk fel.
3. Mikor a rizs elkészült, keverjük hozzá a zöldségeket, sózzuk meg, és már tálalhatjuk is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.