Sokkal izgalmasabbá tehető egy saláta, ha a zöldségeket különböző formában, kockára vágva vagy vékonyra szeletelve tesszük bele. Szerintem még az íze is más, de látványra sem utolsó.
A menta és a citrom nyáron limonádéban tökéletes frissítő. Egy kis uborkával és nyers sárga cukkinivel könnyű nyári salátát varázsolható belőle.
Cukkinis, uborkás árpasaláta mentával
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg árpa
- 1 kígyóuborka
- 1 közepes cukkini, sárga
- 1/ citrom
- 1 csokor friss menta
Szükség eszközök:
- lábas
- fakanál
- szűrő
- vágódeszka
- kés
- zöldséghámozó
- keverőtál
Elkészítés:
1. Az árpát mossuk meg, tegyük fel főni enyhén sós vízben fedővel. 25-30 percre lesz szükség, hogy elkészüljön.
2. Közben a cukkinit és az uborkát mossuk meg. Vágjuk őket ketté, az uborkának kaparjuk ki a magját. Az egyik felüket vágjuk 1x1 cm-es kockákra, a másik felüket zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre.
3. A mentát mossuk meg és aprítsuk fel.
4. Mikor az árpa elkészült öntsük egy szűrőbe, öblítsük át hideg vízzel és hagyjuk lecsepegni. Öntsük egy keverő tálba, adjuk hozzá a cukkinit, az uborkát és a mentát, csavarjuk rá a citrom levét és keverjük alaposan össze.
További izgalmas saláta vacsora recepteket találhattok az alábbi linken!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.