Nekem mindig jobban esik az étel, ha szépen van tálalva. Egy szendvicsnél pedig szerintem még fontosabb, hogy ne csak rá legyen dobálva a kenyérre a feltét. Ha szánunk rá pár percet és szépen elkészítjük, még az íze is finomabb lesz! ;)
Ezt a reggeli rozskenyeret lazaccal és szőlővel készítettem el. Szerintem abbahagyhatatlan, mert egyik harapásnál, édes, aztán sós, a mustártól pedig picit csípős. Igazi ízorgia!
Lazacos, szőlős pirítós
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (4 szelethez):
- 4 szelet rozskenyér
- 10 dkg füstölt lazac
- 10 dkg szőlő
- 3 dkg parmezán
- 2 evőkanál mustár
Szükséges eszközök:
- kenyérpirító
- kés
- vágódeszka
- sajtvágó
Elkészítés:
1. A parmezánt sajtvágóval vágjuk vékony szeletekre. A szőlőt mossuk meg, vágjuk félbe a szemeket.
2. A lazacot vágjuk vékony szeletekre.
3. A rozskenyereket pirítsuk meg. Az elkészült pirítósokat kenjük meg mustárral, és fektessük rá szép sorban a lazacot, a szőlőt és a parmezánt!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.08.29. 11:18:30
itvn 2015.08.29. 13:01:10
Andr ass 9, hogy nézett ki az igényes reggelid, ami nem alpári!