Ki szereti a palacsintát? Ki nem szereti, ha a régi klasszikus recepteken változtatnak, mert nem lesz ugyanolyan ízű? Ki szeretnefigyelni a vonalaira, lemondások nélkül?
Ha mind a 3 kérdésre igennel válaszoltál, akkor olvass tovább!Megmutatom az én Mennyei zablisztes palacsintareceptemet, ami ízében teljesen ugyanolyan, mint az eredeti,emlékeinkben élő. Viszont nem tartalmaz fehér lisztet, tejet vagycukrot, így a bátran ehet belőle bárki, aki kicsit tudatosabbanszeretne étkezni. Sütésre fel!
Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a Instagram vagy a Pinterest segítségével is!
Zabpalacsinta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (10-12 db):
- 15 dkg zabpehelyliszt (én ezt a fajtát szeretem a legjobban, mert ez soha sem csomósodik)
- 1 tojás
- 1 csipet himalaya só
- 3 dl rizstej
- 1-2 dl buborékos víz
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- konyhai mérleg
- kézi habverő
- merőkanál
- serpenyő
- szilikon lapát (ha ilyenetek nincs, akkor érdemes beszerezni, mert az egyik legjobban kihasználható konyhai eszköz)
Elkészítés:
1. A zablisztetmérjük a keverő tálba (ha nagyon csomós lenne, akkor érdemesátszitálni). Üssük bele a tojást. Adjukhozzá a sót és a rizstejetés a kézi habverővel kezdjük el simára keverni.
2. Adjunk hozzá először 1 dl buborékosvizet, ezzel is keverjük össze. De ezt már nem kellolyan nagy erővel, hogy a buborékok benne maradjanak, mert ettől leszjó levegős, könnyű a tészta. Az állagának tejszerűnek kell lennie. Haegy kicsit sűrű, akkor még keverjünk hozzá vizből.
3. Melegítsük fel a serpenyőt jómelegre, majd vegyük le közepesre a lángot. Tegyünk egy evőkanálnyitésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal mindenhová juttassunk atésztából. Mikor kezd a palacsinta oldala elválni az edénytől, aszilikon lapáttal óvatosan lazítsuk meg és engedjünk egy kis levegőtalá. Akkor lehet megfordítani, ha a palacsinta már nem ragad az edényaljára, hanem szépen csúszik benne, ez kb 2-3 perc. Mikormegfordítottuk, még sütjük 2 percig, míg ez az oldala is szépen megsül,és már kész is.
Tippek/trükkök:
1. Ha teflon serpenyőt használunk, akkornem szükséges olajjal a sütéshez, ezzel is lightosabb lesz apalacsinta.
2. Ha 24 cm átmerőjű serpenyőthasználunk 12 db, ha 28 cm-est, akkor 10 db palacsintára elegendő atészta.
3. Az instant kakaó helyettérdemes kipróbálni a holland kakaópor, nyírfacukor párost, mertklasszisokkal finomabb és kalória szegényebb is!
Ha szereted az édességeket, de figyelsz a vonalaidra, akkor próbáld kiezeket 5 hozzávalós finomságokat is: klasszikusédességek könnyedén.
Mit szólnál hozzá, ha hasonlóan egyszerű és egészségtudatos vacsorákat készíthetnél, mint ez a zabpalacsinta?
S ráadásul esténként nem kellene órákon át a konyhában állnod, mégis meleg és finom vacsorát ennél!
5 hozzávalós vacsorák könyvemben megmutatom, ez hogyan lehetséges!
A könyv beszerezhető a Libri könyvesboltokban, a www.libri.hu-n is!
Szerezd be a saját példányodat most!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.