Mennyei zablisztes palacsinta - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Mennyei zablisztes palacsinta Szólj hozzá!

Mennyei zablisztes palacsinta

By: szabojucus 2016. február 09.

zabpalacsinta_mennyei-zablisztes-palacsinta_cover.jpg

Ki szereti a palacsintát? Ki nem szereti, ha a régi klasszikus recepteken változtatnak, mert nem lesz ugyanolyan ízű? Ki szeretnefigyelni a vonalaira, lemondások nélkül?

Ha mind a 3 kérdésre igennel válaszoltál, akkor olvass tovább!Megmutatom az én Mennyei zablisztes palacsintareceptemet, ami ízében teljesen ugyanolyan, mint az eredeti,emlékeinkben élő. Viszont nem tartalmaz fehér lisztet, tejet vagycukrot, így a bátran ehet belőle bárki, aki kicsit tudatosabbanszeretne étkezni. Sütésre fel!

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

Zabpalacsinta

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (10-12 db):
- 15 dkg zabpehelyliszt (én ezt a fajtát szeretem a legjobban, mert ez soha sem csomósodik)
- 1 tojás
- 1 csipet himalaya só
- 3 dl rizstej
- 1-2 dl buborékos víz

Szükséges eszközök:
- keverőtál
- konyhai mérleg
- kézi habverő
- merőkanál
- serpenyő
- szilikon lapát (ha ilyenetek nincs, akkor érdemes beszerezni, mert az egyik legjobban kihasználható konyhai eszköz)

Elkészítés:
1. A zablisztetmérjük a keverő tálba (ha nagyon csomós lenne, akkor érdemesátszitálni). Üssük bele a tojást. Adjukhozzá a t és a rizstejetés a kézi habverővel kezdjük el simára keverni.

2. Adjunk hozzá először 1 dl buborékosvizet, ezzel is keverjük össze. De ezt már nem kellolyan nagy erővel, hogy a buborékok benne maradjanak, mert ettől leszjó levegős, könnyű a tészta. Az állagának tejszerűnek kell lennie. Haegy kicsit sűrű, akkor még keverjünk hozzá vizből.

3. Melegítsük fel a serpenyőt jómelegre, majd vegyük le közepesre a lángot. Tegyünk egy evőkanálnyitésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal mindenhová juttassunk atésztából. Mikor kezd a palacsinta oldala elválni az edénytől, aszilikon lapáttal óvatosan lazítsuk meg és engedjünk egy kis levegőtalá. Akkor lehet megfordítani, ha a palacsinta már nem ragad az edényaljára, hanem szépen csúszik benne, ez kb 2-3 perc. Mikormegfordítottuk, még sütjük 2 percig, míg ez az oldala is szépen megsül,és már kész is.


Tippek/trükkök:

1. Ha teflon serpenyőt használunk, akkornem szükséges olajjal a sütéshez, ezzel is lightosabb lesz apalacsinta.

2. Ha 24 cm átmerőjű serpenyőthasználunk 12 db, ha 28 cm-est, akkor 10 db palacsintára elegendő atészta.

3. Az instant kakaó helyettérdemes kipróbálni a holland kakaópor, nyírfacukor párost, mertklasszisokkal finomabb és kalória szegényebb is!


Ha szereted az édességeket, de figyelsz a vonalaidra, akkor próbáld kiezeket 5 hozzávalós finomságokat is: klasszikusédességek könnyedén.

 

 

szabo_jucus_5_hozzavalos_vacsorak.jpg

Mit szólnál hozzá, ha hasonlóan egyszerű és egészségtudatos  vacsorákat készíthetnél, mint ez a zabpalacsinta?


S ráadásul esténként nem kellene órákon át a konyhában állnod, mégis meleg és finom vacsorát ennél! 
5 hozzávalós vacsorák könyvemben megmutatom, ez hogyan lehetséges!

A könyv beszerezhető a Libri könyvesboltokban, a www.libri.hu-n is!

Szerezd be a saját példányodat most!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr68268172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása