Pizzás csigák egyszerűen - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Pizzás csigák egyszerűen 6 komment

Pizzás csigák egyszerűen

By: szabojucus 2016. április 02.

pizzas-csigak-egyszeruen-5-hozzavalobol_1.JPG

Most hogy itt a jó idő és a kiránduló szezon, mutatok Nektek, egy egyszerűen elkészíthető, és könnyen szállítható finomságot. Ennek a leveles tésztától ropogós, a paradicsomtól édeskésen krémes, az oregánótól olaszos ízű, sajtos finomságnak nehezen tudtuk majd ellenállni. Lehet, hogy az uzsonnás zacskóba sem jut, mert a tepsiből elfogy! :)

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

Pizzás csigák

Elkészítés idő: 40 perc

Hozzávalók (20 szelethez):
- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg sajt
- 2 db paradicsom
- 5 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál oregánó

Szükséges eszközök
- vágódeszka
- nagykés
- sajtreszelő
- tepsi (30*40 cm)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra. 

2. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel vékonyra. A sajtot reszeljük le.

3. A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, terítsük ki. Kenjük meg a tésztát a paradicsompürével, és szórjuk meg az oregánóval. Helyezzük el rajtuk szép sorban a paradicsom szeleteket. Szórjuk rá a sajtot és tekerjük fel jó szorosan. 

4. A sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe, vágjunk 1 cm vastag szeletekre, és helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe. Körül-belül 20-23 szelet lesz belőle.

5. Tegyük a meleg sütőbe, és 20-25 perc alatt pirítsuk ropogósra.

.

szabo_jucus_5_hozzavalos_vacsorak.jpg

Mit szólnál, ha az esti vacsorakészítés hasonlóan könnyedén menne, mint ennek a pizzás csigának az elkészítése?


Szóval ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!

A könyv beszerezhető a Libri könyvesboltokban, a www.libri.hu-n is!

Szerezd be a saját példányodat most!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr988510880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.04.03. 22:05:02

Érdekes, hogy mi is szoktunk oregánót rakni a pizzára és a pizzás csigára is, de az olaszok nem raknak a pizzára.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.04.04. 22:31:30

@Étteremkritikus: Igen, az olaszok nem használják, de nekem mégis teljesen vissza adja a pizza ízt!

momenta 2016.04.10. 16:20:03

Nagyon jó kis recept! A múlt hétvégén elkészítettem, mert hirtelen vendégeket hívtunk. Pikk pakk elfogyott! Köszönöm.

Márcy 2017.06.10. 21:38:19

Én tennék sajtot a tetejére is!

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2017.06.12. 22:39:08

@Márcy: Jó ötlet, mert elrontani nem fogja, sőt!!!
süti beállítások módosítása