Tápióka mangóval és karamellizált dióval - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Tápióka mangóval és karamellizált dióval Szólj hozzá!

Tápióka mangóval és karamellizált dióval

By: szabojucus 2016. május 27.

tapioka-puding-magoval-es-karamellizalt-dioval-hozzavalok-2.JPG

Az egész a Zonában kezdődött, a Kókusz, tápióka, maracujakrém-mel. Eddig valahogy elkerültük egymást én és a tápióka puding. De töredelmes bevallom, hogy az első alkalomtól függő lettem. :D 

Ti tudtátok, hogy a negyedik legjelentősebb kalóriaforrása a Földön a rizs, a cukor és a kukorica után? Főleg az amerikai kontinensen fogyasztják, de ma már a világ minden táján ismerik. Ha szeretitek az amerikai filmeket, akkor biztos sokat hallottatok már róla, de most itt az alkalom, hogy ki is próbáljátok!

A legjobb benne, hogy igazi pudingos állagot lehet elérni vele, de kicsit izgalmasabb, a benne lévő átlátszó kis gyöngyöktől. Kell hozzá még valamilyen friss gyümölcs és egy kis ropogós dióféle, és nem is lehet abbahagyni!

Tápióka puding mangóval és karamellizált dióval

Hozzávalók (2 személyre):
- 2,5 dkg tápióka gyöngy (BIOrganik-ot használtam)
- 2 dl kókusztej (most Alpro kókusztejet használtam)
- 1,5 evőkanál nádcukor
- 3 dkg dió
- 1 db érett mangó

tapioka-puding-magoval-es-karamellizalt-dioval-hozzavalok.jpg

Szükséges eszközök:
- 2 kisebb lábas
- szilikon lapát a keveréshez
- vágódeszka
- kés
- tányér
- robotgép
- 2 db 2 dl-es üvegpoharak

Elkészítés:

1. A tápiókát tegyük a lábasba, adjuk hozzá a kókusztejet és áztassuk 10 percig. Ez elég lesz ahhoz, hogy a gyöngyök megpuhuljanak.

2. Közben a diót vágjuk nagyobb darabokra. A másik lábasban kezdjünk el melegíteni egy evőkanál nádcukrot, mikor világos barnára karamellizálódott, adjunk hozzá 1 evőkanál vizet és szórjuk bele a diót. Szépen forgassuk át a diót, hogy minden oldalon bevonja a máz, majd egy tányérra tegyük ki hűlni. A szemeket külön kell választani, hogy ne ragadjanak össze. 

3. Ezután lassú tűzön kezdjük el főzni a tápiókát. Néha keverjük meg, s mikor összesűrűsödött és a gyöngyök átlátszóvá váltak vegyük le a tűzről, és keverjük bele a maradék cukrot.

4. Míg a tápióka fő készítsük el a gyümölcsszószt is. Ehhez a jó érett mangóról a húst vágjuk le közvetlenül a mag mellett. Felkockázom úgy, hogy a héját ne vágjam el, majd egy jó éles késsel közvetlenül a héj felett levágom a mangó kockákat. Beleteszem egy robotgépbe őket, és pépesre turmixolom.

5. Egy üveg pohár aljába öntöm a mangószószt, rákanalazom a tápiókát, és a tetejét megszórom a karamellizált dióval. Így lesz mutatós a tálalás, de úgy finom, hogy minden falatba jut mindenből egy kicsi! ;)

mango-darabolasa.jpg

tapioka-puding-magoval-es-karamellizalt-dioval-hozzavalok-1.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr368739438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása