Egy karácsonyi krémleves 5 féle belevalóval - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Egy karácsonyi krémleves 5 féle belevalóval 2 komment

Egy karácsonyi krémleves 5 féle belevalóval

By: szabojucus 2016. december 15.

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_1.jpg

Hoztam Nektek egy szuper karácsonyi levest, amint mindjárt 5 féle verzióban készíthettek el! Az alapja édesburgonya kis almával és fűszerekkel, amit a belevalókkal tudtok sós illetve édes irányba elvinni. Nekem a karamellizált diós a kedvencem, de kíváncsi vagyok Nektek melyik tetszik a legjobban?

Először készítsük el a levest, amihez természetesen 5 hozzávalóra lesz szükség. Én azoknak a krémleveseknek vagyok a híve, amikben nincsen tejszín, hanem a zöldséggel és/vagy gyümölccsel saját magával sűrítünk, így az eredeti ízek dominálnak. Ebbe e levesbe került egy kis fahéj és szerecsendió a karácsonyi hangulat miatt, és egy pici só is, hogy az ízek jobban domborodjanak.

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval-hozzavalok_2.jpg

Almás édesburgonya-krémleves

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db édesburgonya
- 2 db alma
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 csipet só

Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- lábas
- fakanál
- botmixer
- merőkanál
- nagyobb bögre

Elkészítés:
1. Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Egy picivel több vízben, mint amennyi ellepi, kezdjük el főzni.

2. Az almákat is mossuk meg, ha a botmixerünk nem olyan erős, akkor inkább hámozzuk meg őket, majd vágjuk őket is kockára. Ha a burgonyák már kezdenek puhulni, adjuk hozzá az almákat. Mikor megpuhultak vegyük le a tűzről.

3. Mielőtt az egészet pépesítjük, a főzővíz felét egy merőkanállal merjünk ki egy nagyobb bögrébe. ezzel tudjuk majd tovább hígítani a levesünket, ha szükséges. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a fahéjat és a sót, és essünk neki a botmixerrel. Ki hogy szereti, milyen sűrűn úgy adjon hozzá a félretett főzővízből.

4. Jöhet is a tálalás a választott feltéttel.

1. Belevaló: Mini sonkás csigák

Ez egy nagyon látványos belevaló. Leveles tésztára sonkát terítünk, feltekerjük, felszeleteljük és 15 perc alatt készre sütjük. Csak mondom, hogyha előre elkészítitek, akkor dugjátok el, mert Lotti majdnem felfalta az összeset, mire a fotózáshoz értünk!

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_2.jpg

2. Belevaló: Karamellizált dió

Ezzel a belevalóval egy igazán édes levest varázsolunk az asztalra, de nekem így a dióval igazán karácsonyi ízűre sikeredett! Ehhez a diót vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben kezdjünk el melegíteni egy evőkanál nádcukrot. Mikor világos barnára karamellizálódott, adjunk hozzá egy evőkanál vizet és szórjuk bele a diót, és forgassuk meg benne, majd egy tányérra tegyük ki hűlni. A szemeket külön kell választani, hogy ne összeragadjanak. 

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_3.jpg

3. Belevaló: Sajtos csillagok

Formája miatt nekem ez is nagyon karácsonyi, és ezzel a belevalóval ismét sós irányba billentjük a levesünket. Leveles tésztára, valamilyen karakteres sajtra, és egy kisebb csillag alakú sütikiszúróra lesz szükségünk. Elkészítése ennek sem bonyolult, csak két réteg leves tészta közé szeletelt sajtot kell tenni, csillagokat formázni, és 15 perc alatt megsütni.

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_4.jpg

4. Belevaló: Bacon chips

Nem feledkezhetünk meg a klasszikus bacon chips belevalóról még karácsonykor sem, hiszen a legtöbb pasit ezzel rá lehet venni egy tányér krémleves elfogyasztására! :) Ehhez a leveshez én vékony csíkokra vágtam a bacont, és száraz serpenyőben, kis lángon, ropogósra pirítottam.

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevalovalo_5.jpg

5. Belevaló: Gránátalma

Nekem színében ez a legkarácsonyibb, s bár csak gránátalma, azért ezzel is van elég meló, hiszen meg kell pucolni! Karácsonykor megéri elbíbelődni vele, csak majd ne a vacsoráar szánt fehér blúzban álljatok neki, a már szépen kitakarított konyhában!

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_6.jpg

Ti melyiket választanátok?

Nektek melyik a legjobban karácsonyi belevaló? 1-csiga, 2-dió, 3-csillag, 4-bacon, 5-gránátalma.
Várom a válaszaitokat kommentben! :)

karacsonyi-kremleves-5-fele-belevaloval_70.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9412050615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.12.17. 19:11:24

Nálunk ilyenkor egyszerre több belevaló is van az asztalon, hogy lehessen miből választani vagy akár keverni is :)
A sós belevalókhoz esetleg lehet alma helyett krumplival sűríteni a levest.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2016.12.23. 11:29:02

@Étteremkritikus: Szia, nálunk is több belevaló lesz az asztalon, hogy tudjunk választani. A krumpli pedig nem rossz ötlet! ;)
süti beállítások módosítása