Már csak egy kicsit kell várni, és lassan tele lesznek a zöldséges standok friss zöldségekkel! Addig ezekkel a mini zöldséges spirálpitékkel varázsolhattok egy kis tavaszt a tányérotokra!
Ránézésre kicsit nehezebbnek tűnik, de higgyétek el, hogy gyorsan elkészíthető! Nekem a FEM3 Café-ban élőben is sikerült, szóval Nektek is menni fog! Görgessetek lejjebb, hogy videóban megnézhessétek Stohl Luca hogy segített nekem, és Berki Krisztán mit szólt a számára szervírozott adaghoz! :D
Mini zöldséges spirálpite
Elkészítési idő: 15 perc előkészítés + 20 perc sütés
Hozzávalók (4 mini pitéhez):
- 2 közepes cukkini
- 1 közepes répa
- 10 dkg szeletelt Gouda sajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- egy nagyobb tepsi
- sütéshez 4 db pite forma
- zsiradék és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
2. A répát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. Vagy zöldséghámozóval vagy ha az nincsen, akkor késsel hosszában vágjuk vékony szeletekre mindkettőt. A sajtot is vágjuk a zöldségekhez hasonló méretűre.
3. A leveles tésztát terítsük ki. Tegyük rá a piteformákat, vágjuk körbe egy késsel, hogy kb. 5 cm-rel szélesebb kört kapjunk, mint a piteforma alja. Kis zsiradékkal kenjük ki, és lisztezzük ki. A leveles tésztát tegyük a pite formába, és ha a perem, néhol nem lenne elég magas, azt a maradék tésztával egészítsük ki.
4. Kezdjük el a közepétől kiindulva az egyes alapanyagokat feltekerni, felváltva használva a répát, a cukkinit és a sajtot. Ha a végén elfogyna a tekernivaló, és nem értünk el a tészta széléig, akkor hajtogassuk be a zöldség felé a tésztát. Így plusz egy ropogós részt kapunk, amit mindenki szeretni fog! A tetejét szórjuk meg a rozmaringgal.
5. Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és alul sütéssel 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra.
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- egy nagyobb tepsi
- sütéshez 4 db pite forma
- zsiradék és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
2. A répát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. Vagy zöldséghámozóval vagy ha az nincsen, akkor késsel hosszában vágjuk vékony szeletekre mindkettőt. A sajtot is vágjuk a zöldségekhez hasonló méretűre.
3. A leveles tésztát terítsük ki. Tegyük rá a piteformákat, vágjuk körbe egy késsel, hogy kb. 5 cm-rel szélesebb kört kapjunk, mint a piteforma alja. Kis zsiradékkal kenjük ki, és lisztezzük ki. A leveles tésztát tegyük a pite formába, és ha a perem, néhol nem lenne elég magas, azt a maradék tésztával egészítsük ki.
4. Kezdjük el a közepétől kiindulva az egyes alapanyagokat feltekerni, felváltva használva a répát, a cukkinit és a sajtot. Ha a végén elfogyna a tekernivaló, és nem értünk el a tészta széléig, akkor hajtogassuk be a zöldség felé a tésztát. Így plusz egy ropogós részt kapunk, amit mindenki szeretni fog! A tetejét szórjuk meg a rozmaringgal.
5. Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és alul sütéssel 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra.
Kövessetek az instagramon is, hogy beleshessetek a kulisszák mögé is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.