Habos, kávés, banános pohárdesszert - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Habos, kávés, banános pohárdesszert Szólj hozzá!

Habos, kávés, banános pohárdesszert

By: szabojucus 2017. május 11.

Egy pillanatra állítsuk meg az időt, és képzeljünk el egy kanál lélegzetelállítón habos desszertet kávé, keksz, banán és étcsokoládé rétegekkel. Ha megkívántad, akkor csak 10 percre és 5 hozzávaló lesz szükséged, s már  eheted is!

habos-kaves-bananos-pohardesszert.jpg

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de délutánonként erősen rám szokott törni az édesség és kávé utáni vágy! Hát most ezt a vágyamat egyesítettem ebben gyorsan elkészíthető, és látványos édességben. Két igazán egyszerű tejszínhabos rétegből áll, egy kávésból és egy banánosból, amiket omlós keksz rétegek választanak el egymástól.

Különleges instant kávét használtam az elkészítéséhez a legújabb NESCAFÉ Azerá-t.A gyártás során nagyon finomra őrült, pörkölt, mikro szemcsés kávét adnak hozzá, mely finom, friss ízvilágot kölcsönöz a kávénak. Ha szeretnétek megkóstolni, hogy mennyire adja vissza a frissen főtt kávé élményét, akkor játszatok velem, mert 5 szerencsés nyertes 1-1 doboz Azera Espresso-t és Azera Americano-t vihet haza. Részletek a recept után!

habos-kaves-bananos-pohardesszert-hozzavalok.jpg

Habos, kávés, banános pohárdesszert

Elkészítés idő: 10 perc

Hozzávalók (4 főre):
- 3 dl tejszín
- 3 kanál NESCAFÉ Azera Espresso
- 2 banán
- 12 db omlós keksz
- 5 dkg étcsokoládé

Szükséges eszközök:
- gépi habverő
- két keverőtál
- kiskanál
- vágódeszka
- kés
- villa
- uzsonnás zacskó
- kis lyukú reszelő
- 1,5 dl-es üvegpoharak (4 db)

Elkészítés:
1. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egyharmadát tegyük át a másik keverőtálba. A maradékba keverjük el alaposan a NESCAFÉ-t.

habos-kaves-bananos-pohardesszert-kave-hab.jpg

2. Az egyik banánt vágjuk vékony karikákra, a másikat a villával törjük össze, majd keverjük bele a kisebb adag tejszínbe.

3. A csokoládét reszeljük le és tegyük félre.

habos-kaves-bananos-pohardesszert-hozzavalok_2.jpg

4. A kekszet tegyük a zacskóba, és délutáni stressz levezetésként öklünkkel ütögetve törjük apróra.

5. Az üvegpoharakba kezdjük el rétegezni a finomságokat. Először egy kis keksz, rá egy réteg kávés tejszín,  majd egy kis reszelt csoki. A következő réteg egy kis keksz, majd jöhet a banános tejszín, aminek a tetejére mehetnek a banán szeletek. Ezt is szórjuk meg a biztonság kedvéért egy kis csokival. Mehet rá még egy réteg keksz, majd kávés tejszín. Ami marad, azzal díszíthetjük.

Rövidített verzió: keksz, kávés hab, csoki, keksz, banános hab, banán, csoki, keksz, kávés hab, csoki és a maradék! :)

habos-kaves-bananos-pohardesszert-kaves-reteg.jpg

habos-kaves-bananos-pohardesszert-bananos-reteg.jpg

Tippek

A tejszínt helyettesíthetjük kókusztejszínnel, a kekszet gluténmentes keksszel és már is egy mindenmentes édességet kapunk, hisz külön cukrot sem adtunk hozzá!

A desszert elkészítéséhez én most NESCAFÉ Azera Espresso-t választottam, ami 100% robusta kávéból készül, ennek számomra karakteresebb íze jobban ízlett a desszerthez. De aki kedveli a kicsit lágyabb ízeket, az válassza nyugodtan az Americanot, ami 90% arabica és 10% robusta kávét tartalmaz.


Játék

UPDATE: A játék lezárult, a nyertesek neveit a Facebook oldalon nézhetitek meg!

Legyél Te az 5 szerencsés egyike, aki 1-1 doboz NESCAFÉ Azera Espresso-t és Azera Americano-t nyer! Részletek a Facebook oldalamon!

habos-kaves-bananos-pohardesszert-2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412488587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása