3 látványos epres süti leveles tésztából - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
3 látványos epres süti leveles tésztából 2 komment

3 látványos epres süti leveles tésztából

By: szabojucus 2017. június 14.

_mg_6122.jpg

Lassan vége az eper szezonnak, de azért ezt a sütit mindenképpen szeretném Nektek megmutatni. Először is mert bármilyen más gyümölccsel (málna, áfonya, sárgabarack, meggy) elkészíthető és azért is, mert többszörösen tesztelve lett a nyári Csajszombat résztvevő által, szóval Ti is meg fogjátok tudni csinálni! 

5 hozzávalóra lesz szükségetek, amiből 3 szuper sütit csinálhattok! Az alapja leveles tészta, amit három módon hajtunk össze, és megkenjük egy kis vaníliás, édes krémsajttal, a tetejére pedig finom epret teszünk.

eperes-leveles-tesztas-suti-5-hozzavalobol.jpg

Epres krémsajtos sütik

Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütés

Hozzávalók (8 sütihez):
- 1 csomag Tante Fanny leveles tészta
- 5 dkg eper (vagy bármilyen idény gyümölcs)
- 5 dkg krémsajt
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 rúd vanília

Szükséges eszközök
- szívószál
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa
- tepsi (30*40 cm)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. 

2. A epret mossuk meg, szívószállal szúrjuk ki a csumáját, majd negyedeljük fel.

eperpucolasa-szivoszallal-5hozzavalotol.jpg

3. A krémsajtot tegyük a keverőtálba, adjuk hozzá a késsel kikapart vanília magokat, és a cukrot. A villával keverjük össze jó alaposan.

4. A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, terítsük ki. A vele csomagolt sütőpapíron vágjuk késsel 8 egyforma négyzetre. Hajtogassuk a kiválasztott formára (szélforgó, gyémánt, virág: ezeket lejjebb képes útmutatóban láthatod, hogyan készültek) tegyük rá a krémsajtot, majd az epret. A sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.

5. Tegyük a meleg sütőbe, és 15 perc alatt süssük meg. 

Útmutató a "szélforgó", a "gyémánt" és a "virág "készítéséhez leveles tésztából

szelforgo-leveles-tesztabol-lepesrel-lepesre-5hozzavalobol.jpg

gyemant-leveles-tesztabol-lepesrel-lepesre-5hozzavalobol.jpg

virag-leveles-tesztabol-lepesrel-lepesre-5hozzavalobol.jpg

Mikor elkészülnek ilyen szépségek lesznek belőlük! 

epres-szelforgo-leveles-tesztabol-5hozzavalobol.JPG

epres-gyemant-leveles-tesztabol-5hozzavalobol.JPG

epres-virag-leveles-tesztabol-5hozzavalobol.JPG

Nektek melyik tetszik a legjobban? Melyiket fogjátok elsőként kipróbálni!

A Csajszombat beszámolóval pedig hamarosan érkezem, addig is itt tudtok követni minket: facebook.com/csajszombat 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412593031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emul 2017.06.15. 20:01:03

De hat ezekben szamoca van. Perdig tenyleg kivancsi lettem volna egy epres suti receptre

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2017.06.15. 22:21:15

@emul: Szia @emul! Azon kevesek közé tartozol ezek szerint, akik tudják, hogy nálunk igazából a szamócát hívják epernek! ;) De nyugodtan kipróbálhatod a receptet az "igazi" eperrel is, azzal is nagyon finom lesz!
süti beállítások módosítása