Rohanunk. Mindig csak rohanunk. Főleg mi csajok, dolgozó nők, anyukák. Mindig van valami sürgős, halaszhatatlan dolog, mielőtt saját magunkkal foglalkoznánk! De biztos, hogy jó ez így? Azzal áltatjuk magunkat, hogy ha mi nem intéznénk el a gyerek, a főnök vagy a férj helyett, akkor azok nem lennének meg. Így mindig a mi dolgaink várnak! De meddig?
Igen is álljunk megy egy pillantra, és szánjunk magunkra időt! Kell néha kiszakadni a hétköznapokból, és valami teljesen mással, csajos dolgokkal foglalkozni, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk, és utána teljes erőbedobásssal és boldogabban létezzünk újra a hétköznapokon.
A kávé és a süti nálam mindig nyerő párosítás, ha egy kis kényesztető csajos időre vágyok. Ennek a hangulatát szerettem volna átadni a hétvégi őszi csajszombaton, a cake pop - kávé workshopomon.
A résztvevők két féle általam készített cake pop alapból választhattak, egy citromos-mákos és egy kakaós vaníliásból. Előre elkészítettem a golyókat, hogy csak a díszítésre és a kóstolásra koncentrálhassanak a csajok.
A csokimáz helyett, most egy letisztultabb, "pucér" (naked) változatát készítettük. Cukormáz segítségével mindenféle csajos, színes, csillogós finomsággal díszítettük fel a cake popokat.
A legjobban a metálfényű kék cukordísz fogyott, de nagy sikere volt a púder és rózsaszín cukorgyöngyöknek és a marcipán virágnak is. Nagyon jó volt látni, hogy a csajok elmélyülten alkotnak, nem rohantak, csak válogattak a díszek között és jól érezték magukat.
Az elkészült finomságokat végül egy csésze isteni, ízben leginkább passzoló, Nespresso kávéval kóstolhatták meg. Ha kávét választunk egy ételhez, akkor érdemes az összhangra figyelni, vagyis az ételben található egyik karakteres ízt párosítani, a kávéban található hasonló aromához.
Ennek jegyében mákos-citromos cake-pop mellé a kapszulák közül a Rosabaya de Colombia-t ajánlanlottam, aminek a gyümölcsös íze kiemelte a sütinyalóka citromos ízét.
A kakaós-vaníliás cake-pop mellé pedig az Arpeggio-t. Ami a Közép- és Dél-Amerikából származó Arabica kávéknak köszönheti jellegzetes karakterét és testességét. Hosszan tartó pörkölése lehetővé teszi, hogy az egyes aromák intenzív illattá érjenek, feltárva a pörkölt és kakaós jegyeket.
Hamarosan érkezik az otthon is könnyen elkészíthető cake pop recept! Addig pedig a csajszombat FB oldalán megnézhetitek milyen is volt a hangulat a többi workshopon és az egész rendezvényen! »
Fotók: Noemi Kiralyvolgyi Photography & Appleheart Photography & Szabó Jucus - 5 hozzávaló
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.