Most hogy tényleg itt nyirkos és hideg idő, nincs is jobb, mint egy pohár forró csokoládéval bevackolni egy pléddel a lakás legmelegebb sarkába! Ehhez hoztam most, 5 szuper forró csokoládé receptet!
Basic forró csokoládé
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 1/4 teáskanál vanília őrlemény
Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő
Elkészítés:
A kakaót, a cukrot, a sót és 2 evőkanál tejet öntsünk egy kis lábasba, és alacsony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a kakaó és a cukor fel nem oldódik. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet. Keverjük addig, amíg forró nem lesz. Végül adjuk hozzá a vaníliát, vegyük le a tűzről, és már önthetjük is bögrébe.
Vegán forró csokoládé
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 dl kókusztej
- 1 dl mandulatej
- 1 teáskanál juharszirup (de bármilyen más szirup, például datolya, vagy kukorica szirup is jó hozzá)
- 1 csipet fahéj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő
Elkészítés:
Öntsük a lábasba a kókusztejet, a mandulatejet, juharszirupot és adjuk hozzá a csipet fahéjat. Melegítsük a közepes hőmérsékleten 3-5 percig. Habverővel időnként keverjük meg, nehogy leégjen. Amikor az első buborékok megjelentek a tetején, vegyük le a tűzről és azonnal, a habverővel keverjük el benne a kakaóport. Öntsük bögrébe, és már ihatjuk is.
Deluxe forró csokoládé
Elkészítési idő: 5 perc
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- lábas
- habverő
Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 kocka étcsokoládé
- 1 evőkanál méz
- 2 dl teljes tej
- 1 dl tejszín
- 4 pillecukor
Elkészítés:
A csokoládét daraboljuk minél kisebbre. A tejet, a tejszínt és a mézet melegítsük egy lábasban közepes hőmérsékleten. Amikor kezdenek a buborékok megjelenni a tetején, adjuk hozzá a csokoládét. Egy habverővel keverjük addig még fel nem olvadnak, majd vegyük le a tűzről. Öntsük a bögrébe, mehet rá a pillecukor, végül a tetejére egy kis méz.
Mandulás forró csokoládé
Elkészítési idő: 5 perc
Szükséges eszközök:
- lábas
- habverő
- teáskanál
Hozzávalók (1 bögréhez):
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl mandulatej
- 1 teáskanál mandulavaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A kakaót, a cukrot, a sót és 2 evőkanál mandulatejet egy kis lábasba közepes hőmérsékleten melegítsünk addig, amíg a kakaó és a cukor fel nem oldódik. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet, és melegítsük amíg forró nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a mandulavajat. Ha darabos mandulavajat használunk, akkor még izgalmasabb textúrája lesz a forró csokinknak.
Banános forró csoki
Elkészítési idő: 5 perc
Szükséges eszközök:
- robotgép
- vágódeszka
- kés
- turmixgép
- lábas
- habverő
Hozzávalók (1 bögréhez):
- 3 dl tej
- ½ érett banán
- 1 csipet fahéj
- 2 kocka étcsokoládé
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. A csokoládét daraboljuk minél kisebbre. A tej felét a banánnal és a fahéjjal turmixgépben dolgozzuk össze. A tej másik felét melegítsük egy lábasban közepes hőmérsékleten. Amikor kezdenek a buborékok megjelenni a tetején, adjuk hozzá a csokoládét. Egy habverővel keverjük addig még fel nem olvadnak, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a banános tejet. Öntsük bögrébe, a tetejére tegyünk a tejszínhabból, és díszíthetjük egy kis banánnal és csokireszelékkel is.
Hamarosan pedig érkezek egy szuper Bon Bon készítő workshoppal! Részleteket majd a a Facebook-on osztok meg róla! Ha nem akarsz lemaradni, akkor kövess » facebook.com/5hozzavalo
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.