Ti hogyan készítitek a sütőtök krémlevest? Édesen vagy sósan? Én eddig mindig sósan készítettem, míg egy közös LaMome fotózáson, ami a konyhában volt, Szentkirályi Anitától - aki szerintem maga Wonder Woman, hiszen 4 gyerkőc anyukája, emellett saját fodrászszalonját vezeti férjével, és még főzni is szokott - el nem árulta az ő levesének titkát. Ez pedig a narancs és a méz! Ki kellett próbálnom, és az eredményét most meg is osztom Veletek! Anita mindenapjaiba pedig az Instáján tudtok belesni!
Narancsos, mézes sütőtök krémleves
Elkészítési idő: 45 perc sütés, + 20 perc elkészítés
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 közepes sütőtök
- 2 dl tejszín
- 1 narancs
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg mandula
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- nagykanál
- tepsi
- sütőpapír
- lábas
- narancsfacsaró
- botmixer
- fakanál
- serpenyő
Elkészítés:
1. Először a sült sütőtököt készítjük el. Ezt akár egy nappal előtt is megcsinálhatjuk! Szóval mossuk meg a sütőtököt, vágjuk ketté és a kanál segítségével kikaparjuk a magját. Majd vágjuk vékony, 4-5 cm-es szeletekre és a sütőpapírral kibélelt tepsiben 190 fokon, 45 perc alatt süssük meg. Ha elkészült vegyük ki a sütőből hagyjuk hűlni.
2. Hámozzuk meg a sült tököt és tegyük a lábasba. Adjuk hozzá a tejszínt, a mézet, és 2-4 dl vizet (ki milyen sűrűn vagy folyósan szereti) majd botmixerrel turmixoljuk össze. Fakanállal időnként megkeverve várjuk meg míg felforr. Ekkor óvatosan, folyamatos keveréssel adjuk hozzá a narancs kifacsart levét, és főzzük ezzel is 2-3 percig.
3. A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, míg finom illata nem lesz, majd aprítsuk fel.
4. Melegen tálaljuk a levest, a tetejét szórjuk meg a mandulával és egy kis tejszínnel még díszíthetjük.
Ha szeretitek a sütőtököt, akkor itt találtok még pár 5 hozzávalós receptet vele! »
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.