Nem tudom nálatok hogy van, de nálunk ha külön óra után megyek a gyerkőcért - főleg ha az valamilyen mozgás -, mindig kell vinnem ennivalót. Ilyenkor gyakran készítek zabkekszet, mert ezerféleképpen lehet variálni, és még finom is. Ezt a csokis-magos kekszet, most a Jógakaland ihlette!
De mi az a Jógakaland? Mese, játék és öröm egy időben! Bánhidi Dórinak, a PandArte bloggerének saját kézműves márkája, ami a gyerekjógával foglalkozik, komplex módon. Az márka alapja az “Erdei jógakaland” című mesekönyv, ami igazi játékká varázsolja a jógázást a gyerekek számára! Egy különleges történet, ami elrepíti a gyerekeket Jógaországba, ahol az izgalmas kalandokon keresztül megismerik a jóga alapjait és jótékony hatásait.
Az Erdei jógakaland mesekönyvhöz nem szükséges semmilyen előzetes ismeret, úgy alkották meg hogy a teljesen kezdő, és a jóga után csak érdeklődő szülők is bátran elmesélhesse gyermekének. A könyvben a különböző jógagyakorlatok ábrái nem csak szöveges, hanem képi formában is megjelennek, így a gyerekek teljes biztonságban tudják gyakorolni azokat:) A visszajelzések alapján, nagyon hamar bekapcslódnak a történetbe, és elkezdik utánozni a gyakorlatokat!
A mese állatfigurái több olyan design terméken is visszaköszönnek, amik nem csak szépek, de praktikusak is, mind a gyermek, mind a szülők számára. Durmi maci, Hopp nyuszi, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, valamint Fintor és Cingi kisegerek megjelennek például kártyajátékon, kulacsokon, játéktárolókon, táblagéptartón, jógapárnán, takarón és pólókon is. A könyvön kívül az én három személyes kedvencem a jógakaland hátizsák, a pihe puha takaró és a Jógakaland kártyajáték. Nektek melyik tetszik?
Na és persze a lenti kép után a receptet is megtaláljátok! :D
Csokis-magos zabkeksz
Elkészítési idő: 5 perc + 10 perc sütés
Hozzávalók (10 kekszhez):
- 1 érett banán
- 8 dkg apró szemű zabpehely
- 3 dkg dió
- 3 dkg napraforgómag
- 1 dkg étcsoki (1 nagy kocka)
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa
- tepsi
- sütőpapír
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A diót, a napraforgómagot, és a csokoládét aprítsuk fel.
3. A banánt törjük össze egy villával a keverőtálban, majd adjuk hozzá a zabpelyhet és az többi, apróra vágott hozzávalót. Dolgozzuk jól össze. Az a jó, ha egy kicsit ragacsos marad a massza.
4. A tepsibe tegyünk sütőpapírt. Formázzunk 10 egyforma golyócskát, tegyük a tepsibe, majd kicsit vizes kézzel lapítsuk fél centis koronggá őket.
5. Tegyük a meleg sütőbe, és 10 perc alatt, süssük ropogósra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.