Két isteni, nem unalmas salátavacsora! Te melyiket választanád? - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Két isteni, nem unalmas salátavacsora! Te melyiket választanád? 1 komment

Két isteni, nem unalmas salátavacsora! Te melyiket választanád?

By: szabojucus 2018. január 11.

Szeretném én a salátákat, ha nem lennének annyira unalmasak: sok zöldség egy kis öntettel meglocsolva. Hát ez nem túl meggyőző. Valljuk be őszintén sokan gondolják ezt így! 

De mit tehetünk, hogy izgalmasabb legyen a salátánk?

Először is ne egyformára vágjuk a zöldségeket. A salátástálban is szebben mutatnak a különbözőre vágott hozzávalók, és izgalmasabb is enni a különböző formákat. De merjünk elrugaszkodni a megszokott alapanyagoktól, és egy salátán belül keverjük bátran a különböző ízeket. Adjunk hozzá valami extra hozzávalót, amire eddig nem is gondoltunk, például egy kívül ropogós bundájú, belül krémes panírozott kockasajtot!

Aranyfalatok - Medve sajt - 5 hozzávalós salátakkal

A Medve sajttal közösen elhoztam most Nektek két tuti salátavacsorát, ami pont nem unalmas!

Ezzel a két recepttel együtt, összesen 4 dupla vacsorareceptet hozok az elkövetkező 4 hétben!

A Ti feladatotok annyi lesz, hogy:

1. Minden alkalommal a Facebookon, illetve itt a blogbejegyzés végén kommentbe leírjátok, hogy melyik recept tetszett jobban, és melyiket szeretnétek, hogy felkerüljön a Sajtbisztró weboldalára (https://www.sajtbisztro.hu/) és Medve Sajt Facebook oldalára (https://www.facebook.com/medvesajt/).

2. Ha a 4 hét alatt a receptjeimből ihletet merítve, elkülditek a saját kedvenc 5 hozzávalós Medve sajtos receptetek, a beküldött receptek közül kiválasztom a két legjobbat, amiknek a beküldőit egy-egy Medve sajtos ajándékcsomaggal jutalmazunk. Ezeket a recepteket elkészítem, lefotózom, és két recept közül az Olvasók is kiválaszthatják kedvencüket szavazással. Bővebben a játékról itt olvashattok »

Most pedig következzen az első dupla recept, amik a Medve Aranyfalatokkal készültek. Ez tulajdonképpen Medve kockasajt ropogós bundában. A boltok hűtőpultjában keressétek, mert előre be vannak panírozva, így azzal nem kell vacakolnotok, csak sütőben, olajban, vagy serpenyőben kisütitek és már kész is!

Ne felejtsetek el szavazni kommentbe a poszt végén!!!

A) Gyümölcsös saláta Aranyfalatokkal 

Szeretem a nem megszokott ízkombinációkat, így a sajthoz nekem nagyon jól illenek a gyümölcsök. Ezért a kívül ropogós, belül krémes kockasajthoz, savanykás almát, édes, lédús narancsot választottam. A szívsaláta kesernyés íze, és a ropogósra pirított napraforgómag teszi teljessé az egészet!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 doboz Medve Aranyfalatok
- 3 db szívsaláta
- 2 kisebb savanykásabb alma
- 1 narancs
- 5 dkg napraforgómag

Szükség eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- salátástál vagy egy nagyobb mélytányér
- citromfacsaró 
- salátakeverő
- serpenyő
- olaj a sütéshez
- 2 villa
- tányér
- papírtörlő

Elkészítés:
1. A szívsaláták végeit vágjuk le, a külső leveleit távolítsuk el. Vágjuk félbe, majd hosszában szeleteljük fel és tegyük a tálba. Az almát mossuk meg, vágjuk kb 1,5x1,5 cm-es kockákra és mehetnek ezek is a tálba.

2. A narancsot vágjuk félbe. Az egyik felét hámozzuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük vékonyan fel, majd mehetnek a salátára. A facsaróval csavarjuk ki a másik felét a narancsnak. Öntsük a levet a salátára és keverjük össze. 

3. Tegyük fel a serpenyőt a tűzre. Közepes lángon pirítsuk benne a napraforgómagokat, amíg szép színe és finom illata nem lesz. Tegyük ki őket egy tányérra hűlni.

4. A forró serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és 5 perc alatt, folyamatosan forgatva pirítsuk szép aranybarnára az Aranyfalatokat.  

5. A salátát tegyük két salátástálba, szórjuk meg a tetejét napraforgómaggal, majd tegyünk 4-4 Aranyfalatot a tetejükre. 

Ha ezt a saláta receptet szeretnéd viszontlátni a Sajtbisztró oldalán, akkor kommentbe az A)-t írd be! 

B) Rukkolás saláta Aranyfalatokkal

Ha szeretnék megszabadulni az ünnepek alatt felszedett pár kilótól, érdemes odafigyelni, hogy mi kerül este az asztalra. Egy finom saláta rukkolából igazán jó választás, mert a rukkola remek zsírégető, hiszen segít a szervezetből kimosni a hízásért felelős méreganyagokat. Ha pedig a finom mustáros ízét, édes paradicsommal, friss uborkával, egy kevés olívaolajjal és krémes Medve Aranyfalatokkal kombináljuk, akkor még egy igazán izgalmas salátavacsorát kapunk.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 doboz Medve Aranyfalatok
- 10 dkg rukkola 
- 2 közepes paradicsom
- 1/2 kígyóuborka
- 2 evőkanál olívaolaj

Szükséges eszközök:
- salátástál
- vágódeszka
- kés
- salátakeverő
- serpenyő
- olaj a sütéshez
- 2 villa
- tányér
- papírtörlő

Elkészítés:
1. Öntsük a salátástálba a rukkolát. Előmosottat érdemes venni, hogy ne kelljen a mosással bajlódni.

2. Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk negyedekbe majd szeleteljük fel vékonyan, és mehetnek ők is a tálba.

3. Az uborkát is mossuk meg, majd vágjuk 1,5x1,5 cm-es kockákra őket. Öntsük rá az olíva olajat, adjunk hozzá egy pici sót és keverjük össze.

4. Tegyük fel a serpenyőt a tűzre melegedni. A forró serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és 5 perc alatt, folyamatosan forgatva pirítsuk szép aranybarnára az Aranyfalatokat.  

5. Tálaláskor tegyük a saláta tetejére a az apróra vágott, még meleg ropogósra sült Medve sajtot!

Ha ezt a saláta receptet szeretnéd viszontlátni a Sajtbisztró oldalán, akkor kommentbe a B)-t írd be! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113521665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása