Nincs is jobb, mint egy tál gőzölgő leves vacsorára, egy hideg és nyirkos nap után!
Krémes, ízletes és tápanyagokban gazdag. Ez jellemzi leginkább ezt a levest. S bár úgy tűnik, hogy hétköznapi hozzávalókból készült, mégis több rejlik benne, mint azt elsőre gondolnánk!
Először is a víz, amivel készült magnéziummal dúsított. A BWT (Best Water Technology) kifejlesztett egy speciális szűrési folyamatot, mely során a vízszűrős kancsójuk nemcsak a nem kívánt elemeket szűri ki a vízből, de még magnéziummal is gazdagítja. A hozzáadott magnézium egyensúlyban tartja a szűrt víz ásványi anyag tartalmát. Az eredmény pedig egy tiszta, zamatos ízvilágú víz, ami még inkább kiemeli a vele készített ételek ízét.
Aztán ott a quiona, ami azon kívül, hogy jelentős proteinforrás, mert tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat, igen magas az ásványi anyag és vitamintartalma. Izgalmas formája és enyhén diós íze, amit egy kis pirítással még jobban kiemelhetünk, gazdagítja a levesünk ízét.
A rozmaring nem csak egy csodálatos aromát ad a leveshez, de jótékony hatással van az immunrendszerünkre, ami így a tél vége felé igen hasznos lehet.
Gombát nagyon keveset eszünk, pedig többet érdemelne a panírnál és tartármártásnál! Ha ráadásul ezekkel a szuper élelmiszerekkel kombináljuk, egy valódi tápláló és finom vacsorának lesz belőle! Amit egyébként egy lábásban, 20 perc alatt elkészíthetünk!
Tejszínes gombaleves quionával
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 20 dkg csiperke gomba
- 8 dkg quinoa
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring
- 4 dl BWT magnéziummal dúsított víz
- 1 dl tejszín
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- egy vastagabb falú edény
- 1 evőkanál olaj
- fakanál
- só
Elkészítés:
1. A gombát mossuk meg alaposan. Daraboljuk fel, a kisebb fejeket negyedeljük, a nagyobbakat vágjuk 6 részre. A szárait is aprítsuk fel.
2. Az edényt forrósítsuk fel, majd egy kevés olajon pár percig pirítsuk a gombát. Adjuk hozzá a quinoát, azzal is pirítsuk még pár percig, majd fűszerezzük a rozmaringgal és egy pici sóval. Végül öntsük fel a vízzel.
3. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőt, és főzzük 10 percig lefedve. Vegyük le a tetőt, keverjük bele a tejszínt és főzzük még pár percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.