Én sokáig a sárgarépát csak nyersen szerettem. Bár emlékszem hogy az óvodában készült belőle sárgarépa főzelék, (amit persze utáltam) és a levesek egyik fő zöldsége, de ezen kívül más formában nem igazán fogyasztottam. Aztán anyukám egyszer készített serpenyőben sült gyömybéres répát, ami finom volt. De azt se igazán készítettem magamnak/magunknak.
Végül kipróbálatm a sütőben sütős verziót és megszerettem. Főleg mondjuk én eszem, mert nekem a currysen jött be a legjobban. A vékony répákat szépen megpucolom kettévágom, olajjal meglocsolom, fűszerezem és mehetnek a sütőbe.
Után ezt vagy köretnek, vagy pedig salátákba teszem. Sőt a mostani egyik kedvenc “munkaebédem” is ezzel készül, aminek hamarosan érkezik a receptje!
Sütőben sült fűszeres répa
Elkészítés idő: 5 perc + 25 perc sütés
Hozzávalók (2 adag):
- 8 vékony szál répa
- 1,5 ek olaj (én jó minőségű* napraforgóolajat használtam)
- 1/2 kk só
- 1/2 kk fahéj
- 1 kk curry
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk hosszában félbe, mossuk meg, majd fektessük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
3. Locsoljuk meg az olajjal, fűszerezzük meg őket és mehetnek 25 percre a sütőbe.
* Nekem a bio és/vagy hidegen sajtolt olajat jelenti, a jóminőségű.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.