Gluténmentes zabpehellyel készült fehérje buci, ami igazán jó alternatíva, ha szeretnél zsemlét enni, de nem visz rá a lélek, a fehér verzióra.
Van benne még túró, tojás, só, szódabikarbóna…, szóval csak 5 hozzávaló
Tökéletesek uzsonnára, tízóraira vagy reggelire magatoknak, ha egy kis pékárúra vágytok. Ha csak zöldségekkel pakoljátok meg, akkor is egy teljes értékű étel lesz belőle. De tehettek bele bármit, ami jól esik!
Megtalálsz a Instán és TikTokon is!
TÚRÓS BUCIK
Hozzávalók:
- 18 dkg zabpehely
- 25 dkg túró
- 3 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverjük össze botmixerrel az összes hozzávalót. Ha túl lágy lenne a tészta, adjunk hozzá némi zabpelyhet. Majd hagyjuk pihenni a tésztát 5-10 percig.
3. Vizes kanállal formázzunk gombócokat a tésztából, majd tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy adagból általában 7-8 darab lesz.
4. Süssük a bucika körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára nems sülnek.
5. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük. Így elkerülhetjük, hogy összessen a közepük.
Tipp: A megmarad, kihűlt bucikat zárható tasakban a hűtőben tároljuk.
Receptek Magamnak!
Ez a recept egyébként a 4. része egy sorozatomnak, ahol magamnak készítek, finom, de egyszerű recepteket.
Nem a család van a fókuszban, hanem az én mit szeretnék enni és az, hogy mivel kényeztessem magamat. Szóval ha megnéznéd a többi receptet is, akkor itt eléred: https://www.instagram.com/explore/tags/receptcsakmagamnak/,
De azt is megnézheted lent, hogy ezt a receptet hogyan készítettem! :)
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.