Egy újabb gyors étel, 5 hozzávalóból, ami tápláló és nem bonyolult elkészíteni!
Én már nagyon várom a tavaszt, hogy megjelenjenek az új zöldségek a standokon, ki vagyok már éhezve a friss, zöld ízekre. Ezt a tojáslepényt, mindenféle zöldséggel el lehet készíteni, így megalkothatod majd Te is a kedvencedet. Addig is, itt egy kedvenc az enyéim közül!
Cukkinis, édesburgonyás tojáslepény
Elkészítés idő: 25 perc
Hozzávaló (4 fő részére):
- 6 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 közepes cukkini
- 1 nagy édesburgonya
- 1 tk őrölt rozmaring
Szükséges eszközök:
- egy keverőedény
- vágódeszka
- egy kis kés
- nagy lyukú reszelő
- sütésálló füles serpenyő, ha ez nincsen akkor egy sima serpenyő és alufólia
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, de nem légkeverésre állítsuk, hanem felül sütésre vagy grillezésre.
2. A cukkinit mossuk meg és reszeljük le. A édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
3. A tojásokat verjük fel, és keverjük bele a tejszínt és a rozmaringot, majd sózzuk meg.
4. Öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, tegyük bele az édesburgonyát, pár percig pároljuk közepes lángon. Majd adjuk hozzá a cukkinit is, és ezzel is pároljuk pár percig. Öntsük rá a tojásos masszát és süssük addig, míg az alja el nem kezd egy kicsit barnulni, és a teteje még lágy.
5. Zárjuk el a serpenyő alatt a lángot, tekerjük be alufóliával a serpenyőnk nyelét, ha nem sütésálló, és tegyük be a sütőbe. Nem kell sok idő neki, míg szép ropogós barnára nem sül a teteje.
ui.: A sót és az olajat nem számoltam bele az 5 hozzávalóba, mert annak mindenki konyhájában lennie kell. Úgy nálad is van otthon?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.