Lassan itt a grillszezon - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Lassan itt a grillszezon Szólj hozzá!

Lassan itt a grillszezon

By: szabojucus 2014. március 18.

zoldborsos-marhaburger-grillezett-cukkinivel_cover.jpg

Lassan itt a grillszezon. Én már nagyon várom! Nincs is jobb, kikapcsolódás, az esti sütögetésnél az erkélyen vagy a kertben.

Ha nem tudnátok kivárni a jó időt, akkor könnyen varázsolhattok grill hangulatot, a konyhában is. Csak egy jó forró serpenyő kell hozzá, és a lenti recept.

Zöldborsos marhaburger, grillezett cukkinivel

Elkészítés idő: 25 perc

Hozzávaló (4 fő részére):
- 50 dkg darált marhahús (comb)
- 2 fej kisebb vöröshagyma
- 3 ek mustár (ha lehet dijoni de ha sima van otthon az is jó lesz)
- 1 tk őrölt zöldbors
- 3 közepes cukkini

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- egy kés
- egy keverőtál
- 2 serpenyő
- 2 tálalótál

Elkészítés:
1.
 A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, és tegyük egy keverőtálba. A marhahússal, a mustárral, a zöldborssal és egy kis sóval keverjük össze. Osszuk 8 részre, formázzuk golyókká, majd óvatosan lapítsuk szét 1 cm-es vastagságúakra.

2. A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fel körül-belül fél centis szeletekre.

3. Tegyük fel mindkét serpenyőt szárazon a tűzre melegedni, így lesznek jó forróak, és így lesz majdnem olyan, mintha kint grilleznénk. Az egyikben a húst, a másikban a cukkinit fogjuk sütni. 

4. A burgerek mindkét oldalát, kevés olajon, közepes tűzön süssük 5-6 percig. Ennyi idő alatt szép kérgük lesz, és belül finom omlósak maradnak.

5. A másik serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat (ne terítse be a serpenyő alját teljesen, inkább csak írjunk bele egy Z betűt az olajjal). Fektessük a cukkini szeleteket egymás mellé sorba. Nagy lángon süssük a szeleteket, amíg szépen barna pöttyösek nem lesznek (ez maximum 2-3 perc, ha jó forró a serpenyő), ekkor fordítsuk meg őket. Mikor elkészültek a másik oldaluk is, szedjük ki egymás mellé egy tálalóra, és sózzuk meg.
Attól függ mekkora a serpenyőnk 2-3 adagban tudjuk kisütni a cukkiniket. 

Frissen fogyasszuk, mert akkor lesz omlós a hús és roppanós a cukkini!

A sót és az olajat itt sem számoltam bele az 5 hozzávalóba, mert ezek egy konyha alapfelszerelései. Ha nem lenne otthon, akkor sürgősen szaladj el a boltba venni! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr785866224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása