Az egyszerű ételek titka a minőségi hozzávalókban rejlik. Az amerikaiak kedvenc műanyag sajtos makaróniát is el lehet készíteni úgy, hogy finom legyen. Én kétféle sajttal szoktam készíteni, a két kedvencemmel parmezánnal és cheddarral, tejszínből pedig szigorúan termelőit használok!
Lehet kicsit körülményesebb lesz beszerezni a hozzávalókat, de megéri!
Snidlinges sajtos makaróni
Elkészítés idő: 40 perc
Hozzávalók (4 fő részére):
- 40 dkg makaróni tészta
- 1 nagy csokor snidling
- 20 dkg cheddar sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- 3 dl tejszín
Szükséges eszközök:
- fazék
- szűrő
- nagy keverőtál
- nagylyukú sajtreszelő
- kislyukú sajtreszelő
- vágódeszka
- egy kés
- jénai vagy sütés álló üvegtál
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, villany sütőnél az alul-felül sütést válasszuk.
2. A makaróni tésztát tegyük fel sós vízben főni.
3. A snidlinget vágjuk fél centis darabokra. A cheddart a nagylyukú, a parmezánt a kis lyukú reszelőn reszeljük le. A parmezán sajt egyharmadát tegyük félre, a makaróni tetejét szórjuk majd meg vele.
4. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le és tegyük a nagy keverőtálba. Adjuk hozzá a snidlinget, és a sajtokat. Öntsük hozzá a tejszínt, jó alaposan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükségesen érezzük sózzuk meg.
5. Az egészet öntsük a jénaiba, szórjuk rá a félretett parmezán sajtot. Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük szép ropogósra.
2 belépőt nyerhettek a 7. Magyar Ízek Vásárára!
(Tematika: Sajtra magyar!, Időpont: 2014. március 29-30.)
Ehhez nem kell más tennetek, mint Like-olni az 5 hozzávaló Facebook oldalát és ide írni a hozzászólásba, hogy Neked melyik a kedvenc sajtod!
Az enyém a parmezán!
Sorsolás péntek, azaz 2014. március 28-án 9:00-kor! A nyertest a Facebook-on értesítem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
micaX 2014.03.27. 14:42:34
Agnes Napocska Ambrus 2014.03.27. 15:20:11