Sokat hallottam már, hogy a hús krumpli unalmas kombináció. Pedig nem kellene, hogy az legyen. Ha kicsit megvariáljuk, és nem a krumpli lesz a köret, hanem az belekerül a húsba. Sok-sok friss petrezselyemmel és salátával. Szerintem így minden, csak nem unalmas!
Krumplis-petrezselymes burger salátával
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók (8 burgerhez):
- 35 dkg darált sertéshús
- 30 dkg krumpli
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 csomag jégsaláta
- olívaolaj
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- nagy keverőtál
- nagylyukú reszelő
- tiszta konyharuha
- serpenyő
- papírtörlő
- nagy tányér
Elkészítés:
1. A petrezselymet mossuk meg, vágjuk fel apróra és tegyük a nagy keverőtálba.
2. A krumplit hámozzuk meg, reszeljük le a nagylyukú reszelőn. Tegyük egy tiszta konyharuhába és mosogató felett csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet és mehet szintén a keverőtálba.
3. Öntsük a darált húst is a tálba, sózzuk meg és keverjük össze jó alaposan. Osszuk 8 felé a keveréket és formázzunk belőlük körül-belül 1 cm vastag pogácsákat.
4. Egy serpenyőt tegyünk fel szárazon a tűzre, és hagyjuk jól átmelegedni. Öntsünk kevés olajat a serpenyőbe, tegyük bele a burgereket és közepes lángon süssük minkét oldalát 10-10 percig. Az egyik burgert fel kel áldozni, és félbe kell vágni, hogy megnézzük jól át sült-e, mielőtt az összeset kivennénk egy papírtörlővel letakart tányérra.
5. Frissen együk, köretnek csak a jégsalátát locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.