Az 5. hozzávaló: burgonya - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Az 5. hozzávaló: burgonya Szólj hozzá!

Az 5. hozzávaló: burgonya

By: szabojucus 2014. április 14.

5hozzavalo-burgonya-paradicsom-bazsalikom-pancetta-parmezan-cover.jpg

Facebook-on indítottam egy szavazást, hogy a paradicsom, bazsalikom, parmezán, pancetta négyeshez mi legyen az 5. hozzávaló. Az első helyezett a tészta lett, de kapott bőven szavazatot a burgonya is. Bevallom, hogy nekem ez a verzió még jobban is ízlett. A ropogósra sült burgonyának nagyon jót tesz egy jó kis paradicsomos szósz.

Süssétek, ropogtassátok, egyétek! :)

Olaszos ropogósra sült burgonya 

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom 
- 1 csokor bazsalikom 
- 20 dkg pancetta
- 10 dkg parmezán 
- 60 dkg burgonya

Szükséges eszközök:
- egy fazék
- két serpenyő
- szűrő
- tányér
- vágódeszka
- kés
- kislyukú sajtreszelő

Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban vizet forrni.

2. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. A paradicsomokat mossuk meg, és vágjunk X-et mindegyik tetejére. Mikor a víz felforrt dobjuk bele a paradicsomokat pár percre. Mikor a héja kezd elválni, vegyük ki egy tányérra és hagyjuk hűlni. A vízbe tegyük bele a burgonyát főni.  

3. Míg a burgonya fő, a pancettát vágjuk vékony csíkokra, és az egyik serpenyőbe kezdjük el pirítani. Közben a paradicsomot hámozzuk meg, és vágjuk 1x1 kockára. A parmezánt reszeljük le. A bazsalikomot aprítsuk fel. 

4. Mikor a pancetta megpirult, tegyük át a másik serpenyőbe. Dobjuk rá a paradicsomot, és pár perc alatt pároljuk meg, zárjuk el alatta a tüzet és adjuk hozzá a bazsalikomot. A pancetta kisült zsírjába pedig pirítsuk ropogósra a megfőtt burgonyát.

5. A burgonyára szedjük rá a szószt, szórjuk meg parmezánnal és azonnal együk meg, mert frissen a legfinomabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr366030514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása