A Facebook-on indítottam egy szavazást, hogy a paradicsom, bazsalikom, parmezán, pancetta négyeshez mi legyen az 5. hozzávaló. Az első helyezett a tészta lett, de kapott bőven szavazatot a burgonya is. Bevallom, hogy nekem ez a verzió még jobban is ízlett. A ropogósra sült burgonyának nagyon jót tesz egy jó kis paradicsomos szósz.
Süssétek, ropogtassátok, egyétek! :)
Olaszos ropogósra sült burgonya
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 20 dkg pancetta
- 10 dkg parmezán
- 60 dkg burgonya
Szükséges eszközök:
- egy fazék
- két serpenyő
- szűrő
- tányér
- vágódeszka
- kés
- kislyukú sajtreszelő
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban vizet forrni.
2. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. A paradicsomokat mossuk meg, és vágjunk X-et mindegyik tetejére. Mikor a víz felforrt dobjuk bele a paradicsomokat pár percre. Mikor a héja kezd elválni, vegyük ki egy tányérra és hagyjuk hűlni. A vízbe tegyük bele a burgonyát főni.
3. Míg a burgonya fő, a pancettát vágjuk vékony csíkokra, és az egyik serpenyőbe kezdjük el pirítani. Közben a paradicsomot hámozzuk meg, és vágjuk 1x1 kockára. A parmezánt reszeljük le. A bazsalikomot aprítsuk fel.
4. Mikor a pancetta megpirult, tegyük át a másik serpenyőbe. Dobjuk rá a paradicsomot, és pár perc alatt pároljuk meg, zárjuk el alatta a tüzet és adjuk hozzá a bazsalikomot. A pancetta kisült zsírjába pedig pirítsuk ropogósra a megfőtt burgonyát.
5. A burgonyára szedjük rá a szószt, szórjuk meg parmezánnal és azonnal együk meg, mert frissen a legfinomabb.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.