Ha még nem unjátok, hogy a szezonja miatt a csapból is spárgás receptek folynak, akkor itt az én egyik kedvencem, a spárgás rizottó.
A jó rizottó krémes, szaftos, laktató és 5 hozzávalóból is elkészíthető.
Spárgás rizottó 5 hozzávalóból
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg kerekszemű rizs
- 1 csomag zöld spárga
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- kislyukú sajtreszelő
- két fazék
- botturmix
- merőkanál
- fakanál
Elkészítés:
1. A spárga végéiről távolítsuk el a fás szárat, és mossuk meg. A zsengébb csúcsokat, (körül-belül 1-2 cm) vágjuk le, aprítsuk fel és tegyük félre. A többit vágjuk nagyobb darabokra, és egy liter vízben tegyük fel főni.
2. Amíg a spárga fő, reszeljük le a parmezánt a kislyukú reszelőn. Az újhagymát mossuk még és vágjuk apróra. A vaj felét hevítsük fel és kezdjük el dinsztelni benne a hagymát.
3. A spárga 8-12 perc alatt puhára fő. Vegyük le a tűzről és turmixszoljuk össze jó alaposan.
4. Amikor a hagyma elkészült tegyük bele a rizst, és kevergessük míg fehérek nem lesznek a szemek. Ekkor adjunk hozzá egy merőkanállal a spárgaléből. Várjuk meg míg a rizs felszívja, csak után jöhet a következő kanál. Folyamatos kevergetés mellett, kanalanként adjuk hozzá a spárgalét, közben egy-egy szem rizst kóstoljunk meg. Mikor már majdnem puha, adjuk hozzá az apróra vágott spárgacsúcsokat is.
5. Amint a rizs elkészült vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a maradék vajat, amitől finom krémes lesz, és adjuk hozzá parmezánt is, amitől elég sós és ízes lesz a rizottónk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.