Tartom magam a Facebook-on tett ígéretemhez, és 5 napon keresztül egészséges reggeli recepteket osztok meg Veletek. A tegnapi egy laktóz-, és gluténmentes gyümölcskása volt, a mai egy kicsit nehezebb, de a másik kedvencem receptje.
Sokan sokféleképpen készítik az omlettet. Titkos receptek, hozzávalók keringenek a neten, amit vagy nem árulnak el, vagy csak a beavatottak ismerhetnek. Az én receptemről annyit érdemes tudni, hogy évek óta készítem így az omlettet, mindig finom, és eddig bárkinek csináltam ízlett.
Az omlett, 5 hozzávalóból
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (1 személyre):
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsíros tejszín
- 1,5 dkg vaj
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Szükséges eszközök:
- villa
- keverőedény
- teflon serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. A serpenyőt közepes hőfokon tegyük melegedni a tűzhelyre.
2. A tojásokat villával verjük fel jó alaposan. Mikor már szép habosak, adjuk hozzá a tejszínt és azzal is dolgozzuk össze.
3. A vajat olvasszuk fel a már meleg serpenyőben. Egy csepp vizet csöppentsünk a vajra, és ha már serceg, akkor elég meleg, mehet bele a tojás.
4. Közepes hőmérsékleten süssük a tojást. Ne keverjük össze, mint egy rántottát, hanem mikor a széle már ne folyós, akkor a fakanál segítségével húzzuk a széleket az edény közepe felé, közben döntsük meg a serpenyőt, hogy középről a tojás kifolyhasson. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg már csak egy kicsit nedves a tojás teteje. Ekkor vegyük le a tűzhelyről.
5. Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, és a petrezselyemmel, hajtsuk, negyedbe, és mehet is a tányérra. Sajtból válaszd a kedvencedet, mert akkor fog a legjobban ízleni! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Szabóbakterúr 2014.09.11. 07:29:55