Omlett, ahogy én szeretem - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Omlett, ahogy én szeretem 1 komment

Omlett, ahogy én szeretem

By: szabojucus 2014. szeptember 10.

az-omlett-5hozzavalobol_cover.jpg

Tartom magam a Facebook-on tett ígéretemhez, és 5 napon keresztül egészséges reggeli recepteket osztok meg Veletek. A tegnapi egy laktóz-, és gluténmentes gyümölcskása volt, a mai egy kicsit nehezebb, de a másik kedvencem receptje.

Sokan sokféleképpen készítik az omlettet. Titkos receptek, hozzávalók keringenek a neten, amit vagy nem árulnak el, vagy csak a beavatottak ismerhetnek. Az én receptemről annyit érdemes tudni, hogy évek óta készítem így az omlettet, mindig finom, és eddig bárkinek csináltam ízlett. 

Az omlett, 5 hozzávalóból

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (1 személyre):
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsíros tejszín
- 1,5 dkg vaj
- 2 evőkanál reszelt sajt
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Szükséges eszközök:
- villa
- keverőedény
- teflon serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. A serpenyőt közepes hőfokon tegyük melegedni a tűzhelyre.

2. A tojásokat villával verjük fel jó alaposan. Mikor már szép habosak, adjuk hozzá a tejszínt és azzal is dolgozzuk össze.

3. A vajat olvasszuk fel a már meleg serpenyőben. Egy csepp vizet csöppentsünk a vajra, és ha már serceg, akkor elég meleg, mehet bele a tojás. 

4. Közepes hőmérsékleten süssük a tojást. Ne keverjük össze, mint egy rántottát, hanem mikor a széle már ne folyós, akkor a fakanál segítségével húzzuk a széleket az edény közepe felé, közben döntsük meg a serpenyőt, hogy középről a tojás kifolyhasson. Ezt a műveletet addig végezzük, amíg már csak egy kicsit nedves a tojás teteje. Ekkor vegyük le a tűzhelyről.

5. Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, és a petrezselyemmel, hajtsuk, negyedbe, és mehet is a tányérra. Sajtból válaszd a kedvencedet, mert akkor fog a legjobban ízleni! :)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr826672719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2014.09.11. 07:29:55

Finoman hangzik és nem nehéz. Kipróbálom:)
süti beállítások módosítása