Eljött a 3. nap (a Facebook-on ígértem, hogy 5 napon keresztül egészséges reggeli recepteket osztok meg Veletek) és most egy újabb érdekes alapanyagból készült reggelit készítettem. A chia mag egy tápanyagokban igen gazdag, fekete színű apró mag. Érdekessége, hogy ha folyadékkal összekeverjük, akkor kocsonyás lesz, ezért nagyon jó kis pudingokat lehet készíteni belőle.
Ezt a reggeli pudingot én azért szeretem, mert laktózmentes, a körtétől finom édes lesz, nem kell hozzá cukor, azért büntetlenül átadhatjuk magunknak az édes örömöknek reggel! :)
Körtés, chia puding
Elkészítési idő: 2*5 perc + egy este pihentetés
Hozzávalók (1 személyre):
- 1 evőkanál chia mag
- 2 evőkanál zabpehely (jobb, ha nem szép egész szemek, hanem kicsit morzsalékosabb)
- 4 evőkanál rizstej
- 1 késhegynyi örült fahéj
- 1 egész érett körte
Szükséges eszközök:
- szuflé forma vagy müzlis tál
- evőkanál
- folpack
- kés
- villa
Elkészítés:
Eset lefekvés előtt a kis tálkában keverjük össze a chia magot, a zabpelyhet és a fahéjat. Öntsük rá a rizstejet. Nekem a szuflé formában pont elfedi a száraz hozzávalókat a rizstej. Ha ez nem történne meg, inkább öntsünk rá még egy kis tejet. Takarjuk le fóliával, és reggelig tegyük a hűtőben.
Reggelre csodálatos kocsonyás állaga lesz az egésznek. Ekkor vágjuk félbe a körtét, távolítsuk el a magházat, és egy villa segítségével kaparjuk ki az érett körtét a héjából egyenesen a tálkába. Ha jó érett a körte, akkor finom édes lesz a puding és egy szem cukor sem kell bele! Keverjük alaposan össze és már ehetjük is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Rátóti Mutyikos 2014.09.12. 18:45:15
csepke 2014.09.12. 20:12:00