Ha nem vagytok olyan gyakorlottak a konyhában, akkor is érdemes kipróbálni, hogy 5 hozzávalóból, hogyan lehet 2 különböző fogást készíteni. Bár az ízvilág hasonló, de a rakottasnál (1. fogás) sokkal egységesebb az ízek, míg a ragunál (2. fogás) jobban érződik a zöldségek íze.
Nektek melyik ízlett jobban? Én a rakottasra szavazok! :)
Zöldséges, snidlinges rakottas, az 1. fogás
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes édesburgonya
- 1 db csirkemell filé
- 1/2 csokor snidling
- 1,5 dl tejföl
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- kanál
- jénai tál a sütéshez
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
2. A édesburgonyát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. A zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szeletekre mindkettőt. Ha a zöldséget a vágódeszkára fektetjük, és az egyik végét megfogjuk és úgy húzzuk végig rajta a zöldséghámozót, akkor szép egyforma szeleteket kapunk.
3. A csirkét vágjuk hosszában olyan vékony szeletekre, ahogy csak tudjuk, sózzuk meg. A snidlinget aprítsuk fel és keverjük össze a tejföllel.
4. A jénai alját nagyon vékonyan kenjük meg egy kis olajjal, majd fektessük hosszába szép sorba a zöldségeket és a csirkét (lásd a galériában). Minden sort zárjunk le egy kis snidlinges tejföllel, a maradékot pedig kenjük a tetejére.
5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép ropogósra.
Zöldséges, snidlinges csirkeragu, a 2. fogás
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes édesburgonya
- 1 db csirkemell filé
- 1/2 csokor snidling
- 1,5 dl tejföl
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. Az édesburgonyát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. Vágjuk őket 1x1 cm-es kockákra, és tegyük félre.
2. A csirkét szintén vágjuk 1x1 cm-es kockákra. A snidlinget aprítsuk fel. A csirkét sózzuk meg, és keverjük össze a snidlinggel és a tejföllel.
3. A serpenyőt melegítsük elő közepes lángon, addig míg a kezünket főlé téve érezni nem kezdjük a meleget. Ekkor öntsünk kevés olajat bele, és mehet rá a csirke is.
4. Az első körül-belül 5 perceben magas lángon, fakanállal keverve pirítsuk a csirkét fehéredésig. Majd fedjük le és közepes lángon pároljuk 10 percig.
5. Adjuk a raguhoz a cukkinit és az édesburgonyát, fedjük le, és kis lángon további 10-15 percig fedő alatt pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Nektek melyik verzió ízlett jobban?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.