Borongós időben, jól esik este otthon bevackolni a pléd alá, egy tányér finomsággal. De az ember lányának, jó ha ilyenkor is figyel egy kicsit a vonalaira, és nem egy nehéz babgulyással bújik ágyba. :)
Ezt a salátát én azért szeretem, mert hideg is, meleg is, krémes is, ropogós is és a kecskesajttól egy igazi ízbomba! Szóval érdemes akár már ma este kipróbálni!
Hideg-meleg őszi saláta
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg burgonya (kb. 2 közepes)
- 25 dkg golden alma (kb. 2 kisebb)
- 10 dkg zöldfűszeres lágy kecskesajt
(én ezt a Garabonciás kecskesajtot használtam, Sparokban is kapható)
- 5 dkg póréhagyma
- 1 evőkanál majonéz
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- lábas
- szűrő
- keverőedény
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
2. Az almákat és a póréhagymát is megmossuk. Az almát szintén 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a póréhagymát pedig hosszában negyedeljük, majd felszeleteljük. Mehetnek a keverőtálba.
3. A kecskesajtot, bár nagyon lágy, de megpróbáljuk szintén 1x1 cm-es kockákra vágni, vagy ahogy sikerül! Szintén mehet a keverőtálba.
4. Amikor a burgonya megfőtt, leszűrjük, még melegen a keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a majonézt, és jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk.
Ha szereted a salátákat, akkor ez is ízleni fog: Saláta a bársonyos bőrért
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.