Hidegebb időben mindig jól esik egy finom meleg vacsi. Én a sütőtököt amúgy is bármilyen formában nagyon szeretem, levesnek, köretnek, vagy csak magában sütőben megsütve is. De így megtöltve szerintem annak is érdemes kipróbálni, aki csak gyerek korában bébiételként ette utoljára! :)
Töltött sütőtök 5 hozzávalóból
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- egy kb. 1,5 kg-os sütőtök
- 1 közepes fej hagyma
- 15 dkg zöldfűszeres lágy kecskesajt (Garabonciás)
- 10 dkg köles
- 5 dkg tökmag
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- kanál
- lábas
- keverőtál
- serpenyő
- tepsi
- alufólia
- serpenyő
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 ℃-ra.
2. A kölest kétszeres mennyiségű vízben tegyük a tűzre, forrás után főzzük 5 percig, majd takarjuk le.
3. A sütőtököt vágjuk félbe, magozzuk kis, hosszában vágjuk félbe. Egy kanállal vágjunk mélyedést bele, ahova a tölteléket töltjük majd. A kivájt tököt vágjuk apróra és tegyük a keverőtálba. A félbevágott tököket pedig helyezzük a tepsibe.
4. A hagymát vágjuk apróra, kevés olajon dinszteljük meg. A kecskesajtot, kisebb kockákra vágjuk, és a hagymával együtt mehet a keverőtálba a tök mellé. A kölest is tegyük a tálba, keverjük jól össze, és töltsük meg a tököket.
5. Öntsünk egy deci vizet a tepsibe, takarjuk le alufóliával, és tegyük a sütőbe. 50 percig süssük lefedve (ellenőrizzük, hogy a tök megpuhult-e), utána további 5 perc alatt adjunk színt a neki. A tálalás előtt egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a tökmagot, és szórjuk meg vele a elkészült tököt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.