Hétfőn december, lassan itt a Karácsony! Szóval ha pánikolós, utolsó pillanatban kapkodósok vagytok, akkor megkönnyíthetitek a dolgotokat, hogy legalább már a desszertet tudjátok. Íme az én egyik kedvenc karácsonyi édességem. Csokoládés, narancsos, vaníliás és tejszínesen krémes.
Narancsos csokoládékrém
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Hozzávalók (4 személyre):
- 6 dl tejszín
- 16 dkg 70%-os csokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- 1 rúd vanília
- 2 narancs
Szükséges eszközök:
- kislyukú reszelő
- lábas
- vágódeszka
- kés
- citromfacsaró
- habverő
- keverőtál
Elkészítés:
A narancsokat alaposan megmossuk, és lereszeljük a héjukat, egy teáskanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A tejszínből kétharmadát felforraljuk, hozzáadjuk a rúdból kikapart vaníliát, az apróra tört csokoládét és a narancs héját. Majd simára keverjük, ha a csokoládé nehezebben olvadna el, akkor alacsony lángon keverjük tovább. Amikor szép egyszínű a krém, levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk és óvatosan belekeverjük narancs levét.Poharakba töltjük és lehűtjük.
A maradék tejszínt habbá verjük, tálaláskor a krémre tesszük, tetejét megszórjuk a félretett narancshéjjal.
A recept megjelent a Marionnaud magazin karácsonyi számában!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.