Téli estéken valahogy mindig jól esik, és általában elég is vacsorára egy finom krémes leves. Ezúttal egy különleges ízesítésű, édeskés, currys, glutén- és laktózmentes levest készítettem almával és burgonyával. Remélem ízleni fog Nektek is!
Az előző burgonyakrémlevesemből is készült pasis változat, szóval most sem maradhatott ki. A pirított mandulát helyettesíthetitek füstölt tarjával, hogy egész az család jóllakjon!
Currys-almás burgonyakrémleves
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 25 dkg burgonya (kb. 2 közepes)
- 25 dkg savanykás alma (kb. 2 közepes)
- 2 dl kókusztejszín (helyettesíthető sima tejszínnel)
- 1 teáskanál curry
- 5 dkg mandula
Pasi változathoz:
- 5 dkg füstölt tarja
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- lábas
- fakanál
- serpenyő
- botmixer
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Annyi vízben, amennyi épp ellepi, főzni kezdjük.
2. Az almákat megmossuk, feldaraboljuk, és a félig kész burgonyához adjuk. Ha szükséges, mert már nagyon kevés lett a lé, egy kis vízzel pótolhatjuk.
3. A serpenyőben megpirítjuk, a mandulát, majd egy jó éles késsel apróra vágjuk. A pasis változathoz felcsíkozzuk a tarját, és a még meleg serpenyőben ropogósra sütjük.
4. Mikor a burgonya megpuhult, egy botmixerrel az egészet pépesítjük. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, kicsit megsózzuk, beletesszük a curry-t és pár percig még főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor kis vízzel lehet rajta segíteni. :)
5. Tálaláskor megszórjuk a pirított mandulával, pasiknak pedig a tarjával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.