Egy újabb szívet-lelket melengető, glutén- és laktózmentes leves. Ezúttal vöröslencséből, kókusztejjel és gránátalmával. Nekem ez az egyik kedvencem, és nehezen tudom abbahagyni, mert krémes, édes, sós és a friss koriandertől mennyeien finom!
Vöröslencse krémleves gránátalmával
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg vöröslencse
- 6 dl kókusztej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 gránátalma
Szükséges eszközök:
- zöldségmosó vagy szűrő
- lábas
- fokhagymanyomó
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- botmixer
Elkészítés:
1. A vöröslencsét megmossuk, a kókusztejjel feltesszük főni. Benyomjuk a fokhagymát, egy kis sót adunk hozzá és 10-12 perc alatt puhára főzzük.
2. Közben apróra vágjuk a koriandert és megpucoljuk a gránátalmát.
3. Mikor a lencse megpuhult, egy botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a szép krémes állagot.
4. Kis csészékben tálaljuk a korianderrel és a gránátalmával megszórva.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.