Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a tavaszi zöld ízeket. Addig is míg a friss ropogós zöldségek megérkeznek a standokra, az egyik kedvenc spagettimmel szoktam kényeztetni zöldre éhező ízlelőbimbóimat.
Ezt a receptet azért is imádom, mert tényleg 10 perc alatt elkészül. Az íze friss és mennyeien chilis, fokhagymás.
Rukkolás-fokhagymás-chilis spagetti
Elkészítés idő: 10 perc
Hozzávalók (2 fő részére):
- 20 dkg spagetti
- 10 dkg rukkola
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
Szükséges eszközök:
- zöldségmosó
- konyharuha
- fazék
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni a tésztának.
2. A rukkolát mossuk meg, és egy tiszta konyharuhára terítsük ki száradni.
3. A fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. A chilit mossuk meg, és ki hogy bírja az erőset, úgy szeleteljen belőle. Én a végéből szoktam egy kávéskanálnyit felaprítani.
4. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit. Közben a serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a fokhagymát és a chilit és pár perc alatt pirítsuk meg őket, majd vegyük le a tűzről.
5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe, egy kevés (kb. 1 evőkanál) főzővízzel együtt, és forgassuk meg a fokhagymás-chilis olajban. Picit sózzuk meg, keverjük hozzá a rukkolát is és már tálalhatjuk is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.