Nálunk nagyon barátságtalan volt az idő reggel. Sűrű köd, Albert szerint ez füst :), és hideg. Bevallom, nekem ilyenkor nagyon nehezemre esik a felkelés. Jól jön egy kis édes, kényeztető segítség kása formájában. Már amikor csinálom, jobb kedvre derülök, s mire elfogy, nem is érdekel milyen idő van. Próbáljátok ki!
Kókuszos-gyümölcsös rizskása
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl rizstej
- 6 evőkanál rizspehely
- 1 érett banán
- 1 érett körte
- 5 dkg kókusz
Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- villa
- gyümölcshámozó
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a rizstejet, szórjuk bele a rizspelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Közben a banán és a körte egyik felét kockázzuk fel, a másikat egy villával törjük össze.
3. Mikor a kása elkészült először az összetört gyümölcsöket keverjük el benne jó alaposan, majd adjuk hozzá a felkockázottakat. A tetejére a gyümölcshámozóval szeljük vékonyra a kókuszt.
A recept megtaláljátok a marieclaire.hu-n is, a kéthetente frissülő gasztro-beauty rovatomban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.