Semmi sem köszönt szebb "Jó reggelttel" egy hideg napon, mint egy tál gőzölgő kása. Krémesen, édesen, tele energiával.
Energiabomba reggeli kása
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
- 4 dl mandulatej
- 8 evőkanál zabkorpa
- 1 nagyobb érett körte
- 1 evőkanál mandulavaj
- 4 evőkanál gránátalma
Szükséges eszközök:
- kisebb lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a mandulatejet és zabkorpát. Kis lángon időnként megkeverve, főzzük 8-10 percig, míg be nem sűrűsödik.
2. Közben engedjünk vizet a keverőtálba, vágjuk le a gránátalma tetejét, majd félbe. Víz alatt morzsoljuk ki a magokat.
3. A körtét mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk nagyon apróra.
4. Mikor a kása elkészült vegyük le tűzről, keverjük össze a körtével és a mandulavajjal. A tetejére pedig szórjunk a gránátalmából.
A recept megjelent a mariclaire.hu-n!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.