Karácsonyi köret: Extra vajas karfiol - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Karácsonyi köret: Extra vajas karfiol Szólj hozzá!

Karácsonyi köret: Extra vajas karfiol

By: szabojucus 2015. december 08.

karacsonyi-koret-extra-vajas-karfiol.jpg

Szerintem méltatlanul elhanyagoltak a karácsonyi köretek. Pedig egy szaftos finom húst, vagy egy jól lekészített halat csak megkoronáz egy jó köret. Mivel közelegnek az ünnepek, én célba veszem a őket, és pár gyorsan elkészíthető, 5 hozzávalós köretet mutatok nektek karácsonyig.

Kezdjük is a sort egy ízletes gőzben párolt karfiolból készült körettel. Szerintem rántott halakhoz vagy egy jól elkészített lazac steak mellé tökéletes választás. Mert az omlós, édeskés karfiol, a krémes vaj, a ropogós kesudió és a karakteres koriander íze, feldobja az összhatást.

Extra vajas karfiol


Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók (2 főre):
- 1 kisebb karfiol
- 10 dkg kesudió
- 5 dkg vaj
- 1 csokor friss zöld koriander
- 1 kávéskanál só

Szükséges eszközök:
- tésztaszűrős lábas
- serpenyő
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- villa
- keverőtál

Elkészítés:
1. A karfiolt mossuk meg, és szedjük rózsáira. A lábasba öntsünk egy kevés vizet, a szűrőbe tegyük bele a karfiolt. Akkor lesz jó, ha a víz a szűrűt nem éri. Így gőz fölött 15-20 perc alatt készre tudjuk párolni.

2. Közben a kesudiót vágjuk durvára, és száraz serpenyőben pirítsuk, amíg egy kis színt nem kap.

3. A koraindert mossuk meg, vágjuk apróra.

4. Mikor a karfiol elkészült, öntsük a keverőtálba, villával egy kicsit törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a t, a koriandert és a kesudiót, keverjük össze és már tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr458145956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása