Már tudod milyen húst vagy halat csinálsz karácsony este, de nem tudod mi lesz a köret? Íme, egy könnyen elkészíthető, de annál finomabb köret, ami szinte mindenhez passzol!
Diós rizottó
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg kerekszemű rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaj
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- sajtreszelő
- lábas
- fakanál
Elkészítés:
1. A diót apróra vágjuk, és száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap és finom illata nem lesz. Egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
2. A sajtot lereszeljük.
3. A vaj felét egy edényben felhevítjük, a rizst fehéredésig pirítjuk benne, majd felöntjük a borral, és megvárjuk, amíg a rizs beszívja. Ekkor közepes lángon folyamatos kevergetés mellett, merőkanalanként adunk hozzá vizet. (Ha szakszerű akarnék lenn, akkor zöldségalaplét, de ezt ugye ki tud otthon előhúzni a mellényzsebéből?) Mindig meg kell várni, hogy a rizs felszívja a folyadékot és után jöhet a következő merőkanállal. Amint a rizs megpuhult levesszük a tűzről.
4. Hozzákeverjük, a maradék vajat, a reszelt parmezánt és a pirított, apróra vágott diót és egy pici sót.
5. A tetejét megszórva a díszítéshez félretett dióval és már tálaljuk is.
Ha nem csak a köret hiányzott, hanem az is, amit mellé tálalsz, akkor itt egy szuper Lazac steak mellé!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.