Piskótatekercs - Klasszikusok könnyedén - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Piskótatekercs - Klasszikusok könnyedén Szólj hozzá!

Piskótatekercs - Klasszikusok könnyedén

By: szabojucus 2016. január 12.

Piskótatekercs light

Két új sorozattal is készülök Nektek 2016-ra a szokásos 5 hozzávalós recepteken kívül. Az egyik, aminek most az első receptjét olvashatjátok mindjárt a Klasszikusok könnyedén vagyis klasszikus édességek könnyített változata.

Megmutatom, hogy hogyan lehet a régi emlékeinkben még élénken élő finomságokat, jól megválasztott alapanyagokkal, és a korszerűbb eljárásokkal észrevétlenül lightosabbá varázsolni. Mert ami finom az nem feltétlenül nehéz és egészségtelen. Használjatok bátran reform alapanyagokat, a család észre sem fogja venni, mert küllemre és ízre ugyan azt kapják! 

A másik izgalmas idei sorozatom egy interjúsorozat lesz, számomra inspiráló személyekkel, de erről bővebben egy kicsit később! Addig is íme a könnyített piskótatekercs recept!

Piskótatekercs light

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
- 5 egész tojás
- 5 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
- 5 evőkanál nyírfacukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kis üveges házi baracklekvár (még lightosabbá lehet tenni, ha cukormentes lekvárral készül)

Szükséges eszközök:
- tepsi (30*40 cm-es)
- sütőpapír
- két edény a tojások szétválasztásához
- robotgép, egy nagyobb és egy kisebb fejjel
- evőkanál
- két kis mélytányér a lisztnek és a cukornak
- kis lyukú szűrő vagy szita
- szilikon lapát
- fogpiszkáló
- konyharuha

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

2. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét öntsük a robotgépbe és kezdjük el a legmagasabb fokozaton habbá verni. Közben szitáljuk át a nyírfacukrot és a zabpehelylisztet külön-külön edénybe. (A lisztből azért szükséges púpozott evőkanállal, mert lesz ami a szitában marad.) A lisztbe szitáljuk bele és keverjük el jól a szódabikarbónát.

3. Mikor a hab már kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, és ezekkel is verjük legalább 5 percig, míg szépen meg nem nő a térfogata. Ekkor cseréljük ki a robotgép fejét a kisebbre és kanalanként, nagyon óvatosan a legkisebb fokozaton keverjük bele a szódabikarbónás zablisztet.

4. Öntsük a masszát a tepsibe és szilikonlapáttal igazítsuk egyenletesre, úgy, hogy minden sarokra is jusson. körülbelül 20-25 perc alatt süssük meg. Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy átsült-e: ha beleszúrjuk és kivéve száraz marad, akkor már jó!

5. A piskótáról még melegen húzzuk le a sütőpapírt, majd fektessük egy konyharuhára és azzal együtt tekerjük fel. Mossuk el a szilikon lapátot, bontsuk ki a lekvárt, és tekerjük szét a piskótát. Egyenletesen, hogy minden részére jusson kenjük meg a lekvárt, majd tekerjük fel jó szorosan, és már szeletelhetjük is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr648261788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása