Ezeken a hideg téli reggeleken, mikor az ablakon kinézve semmi csábító nincs az utcán, jól esik az édes kényeztetés a tányéron. Egy kis méz még a baciktól is megvéd, a dió energiát ad, a zabkásától pedig én mindig jóllakom. Az alma chips pedig az a kis plusz ropogósság, amitől vidáman indul az oviba menet! :)
Az 5 hozzávalót megtalálod a Facebook-on is, katt ide!
Mézes, diós, alma chipses zabkása
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl zabtej
- 6 evőkanál zabpehely
- 1 marék dió
- 1 marék alma chips
- 2 evőkanál méz
Szükséges eszközök:
- lábas
- fakanál
- evőkanál
- serpenyő
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasba a zabtejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Közben a diót kézzel kisebb darabokra törjük egyből a serpenyőbe (így nem kell a vágódeszka mosással bajlódni), és száraz addig pirítjuk, amíg egy kis színt kap és finom illata nem lesz.
3. Mikor a kása elkészült levesszük a tűzről, belekeverünk egy kanál mézet. Kiszedjük két kis tálkába, a tetejére szórjuk a diót, az alma chipszet és rácsurgatjuk a maradék mézet!
Ha szereted a reggeli kásákat, akkor ezeket az 5 hozzávalós finomságokat is ki kell próbálnod: reggeli kásák 5 hozzávalóból.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.